Manşetler

Galaxy S21 FE tanıtıldı: Exynos 2100, üç arka kamera, 4500 mAh pil

galaxy s21 fe

Samsung Galaxy S21 serisinin 2021’in başlarında tanıtılmasının ardından gözler Galaxy S21 FE’ye çevrilmişti. Telefon hakkındaki sızıntılar ve dedikodular yıl boyunca devam etmiş, hatta bir ara Samsung’un bu cihazı çıkarmaktan tamamen vazgeçtiği söylenmişti. Ancak bir süre sonra Samsung’un telefonun destek sayfalarını yeniden aktif hâle getirmesiyle birlikte cihazın piyasaya sürüleceği anlaşılmıştı. Beklenen gün sonunda geldi ve Samsung Galaxy S21 FE, CES 2022’de gözler önüne çıktı.

Samsung Galaxy S21 FE, pek çok açıdan S21 ve S21 Plus modellerine benziyor. Ancak tasarımdaki bazı küçük dokunuşlar ve bileşenlerdeki farklılıklar, S21 FE’yi serinin diğer cihazlarından ayırıyor. Akıllı telefonun Türkiye’de satılacak versiyonunun kalbinde Samsung’un Exynos 2100 işlemcisi bulunuyor.

Şirket farklı bölgelerde farklı bellek ve depolama alanı seçenekleri sunsa da, Türkiye’de Exynos 2100’e 8 GB RAM ve 128 veya 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonda depolama alanını genişletmek için microSD kart desteğinin bulunmadığını belirtmekte de fayda var.

Galaxy S21 FE’nin arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve 3x zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera da sistemi tamamlıyor. 8 megapiksel telefoto kamera, S21 FE’yi S21 ve S21 Plus’tan ayıran özelliklerden biri olarak öne çıkıyor. Akıllı telefonun önünde de 32 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut.

Galaxy S21 FE, 6.4 inç büyüklüğünde Dinamik AMOLED ekranla geliyor. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekran, telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Galaxy S21 FE’de “Daima Açık Ekran” özelliği de mevcut.

Samsung Galaxy S21 FE’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 25W kablolu ve 15W kablolu şarj desteğine sahip. Pilin kablolu şarjı telefonun alt kenarındaki USB-C girişi üzerinden gerçekleştiriliyor.

galaxy s21 feGalaxy S21 FE’nin kasası, suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. Telefon için siyah ve beyazın yanında mor ve zeytin yeşili olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor.

Samsung Galaxy S21 FE, kutusundan Android 12 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Samsung’un One UI 4 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER