Teknoloji

OnePlus 10 Pro Hasselblad imzalı kamera sistemiyle gelecek

oneplus 10 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın müstakbel amiral gemisi telefonu OnePlus 10 Pro, 11 Ocak’ta Çin’de gözler önüne çıkacak. Şirket tarafından yapılan son paylaşım, telefonun Hasselblad ile birlikte geliştirilen üçlü arka kamera sistemini gösteriyor.

OnePlus 10 Pro’nun ocak ayında tanıtılacağı şirketin CEO’su Pete Lau tarafından doğrulanmıştı. Telefonun Çin’deki lansmandan daha sonraki bir tarihte küresel pazara açılması bekleniyor.

Paylaşılan son görsel, telefonun arka panelinin dışında bir şey göstermiyor. Ancak OnePlus 10 Pro’nun arka kamera sisteminin Hasselblad’ın markasını taşıyacağını doğruluyor. OnePlus’ın İsveçli kamera üreticisiyle iş birliği geçtiğimiz yıl OnePlus 9 ile başlamıştı. İki şirket telefonun fotoğraflarının renk ayarında birlikte çalışmış ve olumlu sonuçlar almıştı.

Görsel telefonun arka kamera çıkıntısının tasarımını da doğruluyor. Bu tasarım daha önce OnLeaks ve 91Mobiles tarafından yapılan paylaşımlarda da görülmüştü. Kamera özellikleri konusunda bir açıklama gelmese de, bu konuda bazı iddialar mevcut. 48 megapiksel ana arka kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 32 megapiksel ön kamera, OnePlus 10 Pro’da kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak. 5000 mAh pil, suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

OnePlus’ın paylaşımında telefonun üç aşamalı çağrı sesi anahtarı da görülüyor. Bu anahtar sayesinde sessiz ve titreşim modları arasında kolaylıkla geçiş yapmak mümkün oluyor.

OnePlus 10 Pro ve OnePlus 10’un Çin dışına ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor. Ancak daha önce çıkan haberlerde telefonun küresel ölçekte satışa sunulması için nisan ayı işaret edilmişti.

İLGİLİ HABERLER