Teknoloji

Samsung Galaxy S III’ün parolayla kilitli ekranını atlamak, kişisel bilgilere erişmek mümkün

Akıllı telefonların ekranına koyan kilit telefonu izinsiz kişilerin erişiminden yeteri kadar korumuyor gibi görünüyor. iOS 6.1 yüklü iPhone’larda parolayla kilitlenen ekranda telefon uygulaması ve fotoğraflara erişimin mümkün olduğunun açığa çıkmasının ardından bu sefer Samsung Galaxy S III için de benzer bir açığın bulunduğu iddia edildi.

samsung-galaxy-s-iii-300512

Samsung Galaxy S III’ün farklı pazarlarda farklı versiyonları satılıyor. Ancak The Verge sitesi ABD’li mobil operatör Sprint tarafından satılan ve Android 4.1.1 ile çalışan bir Galaxy S III’te söz konusu sorunun bulunduğunu doğrulamış. Acil arama tuşuna basıp hemen ardından acil durum kişilerine erişen kullanıcı bunun hemen ardından fiziksel ana ekran tuşuna ve güç butonuna art arda basarak kilit ekranını devre dışı bırakabiliyor. Kilit ekranı bir kere geçildikten sonra telefon yeniden başlatılıncaya kadar devre dışı kalıyor.

Türkiye’deki Samsung Galaxy S III kullanıcılarından yorumlarını bekliyoruz. Acaba bu hile onların telefonlarında da çalışıyor mu? Cevaplarınızı yorum alanına yazabilirsiniz.

İlgili >> Sean McMillan

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER