Teknoloji

Samsung Galaxy Note serisinin akıbeti için yeni iddia

samsung galaxy note 20 ultra

Samsung Galaxy Note serisinin geleceğine dair dedikodular son birkaç aydır gündemde. Galaxy S21 Ultra‘da S Pen desteğinin sunulmasının ardından seriyle ilgili soru işaretleri biraz daha artmıştı. Galaxy Z Fold 3’te ve başka telefonlarda da S Pen desteğinin bulunması ihtimali de Galaxy Note serisinin belirsizliğini kuvvetlendiriyor.

Bütün bu iddialara rağmen, Samsung’un 2021’de bir Galaxy Note çıkarabileceğine dair iddialar da dillendirilmişti. SamMobile sitesinde çıkan bir haber, bu iddiaların ikisinin de doğru olmadığı anlamına geliyor. Samsung’un mobil biriminin eş CEO’su DJ Koh’un şirketin hissedar toplantısında “Çip tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle 2021’de Galaxy Note çıkarmamız zor. Ancak 2022’de yeni bir Galaxy Note çıkarabiliriz” ifadesini kullandığı belirtiliyor.

DJ Koh, Samsung’un geleneksel çıkış zamanlamalarının değişebileceğini dile getirmeyi de ihmal etmedi. Galaxy Note serisinin üyeleri genellikle ağustos ayında tanıtılıyor. Ancak serinin 2022 model üyesiyle daha erken bir dönemde tanışmanın da muhtemel olduğu söyleniyor.

SamMobile’ın haberine göre, DJ Koh şu ifadeleri kullandı: “Galaxy Note bizim için önemli bir ürün kategorisi ve son 10 yıldır küresel pazarda tüketicilerden kesintisiz bir ilgi gördü. S Pen kullanıcı deneyimi, Samsung’un mobil alanda en çok emek verdiği noktalardan biri. Çıkış zamanlamaları değişecek olsa da, Galaxy Note severleri hayal kırıklığına uğratmayacağız.

Samsung daha önce de Galaxy Note serisi için kapıyı kapatmayan açıklamalarda bulunmuştu. Şirket S Pen’in kapsama alanı genişlese de, bunun Galaxy Note serisinden vazgeçildiği anlamına gelmediği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER