Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 Türkiye Değişim Programı başlıyor

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7 turkiyeSamsung, Türkiye’deki Galaxy Note 7 kullanıcıları için Değişim Programı’nın başlatılması yönünde karar aldı. Batarya problemi nedeniyle Galaxy Note 7’nin satış ve dağıtımı 2 Eylül tarihinde durdurulmuş, ardından Değişim Programı’nın da kısa süre içinde başlayacağı açıklanmıştı.

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için en önemli önceliktir. Bu nedenle tüm kullanıcılarımızın hemen Galaxy Note 7 Değişim Programı’na katılmalarını talep ediyoruz. Yeni seri cihazlar ile kullanıcılarımız en yüksek kalitede akıllı telefon deneyiminden faydalanacaklar. Ekim ortasından itibaren, yeni seri Galaxy Note7’lerin raflardaki yerini almasıyla daha çok tüketici bu kaliteli deneyimi yaşayabilecek. Değerli kullanıcılarımıza anlayışları ve sabırları için içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

Yeni seri cihazların güvenlik ve kalite kontrollerinin en üst standartlarda gerçekleştirileceğini açıklayan Samsung, aynı sorunun yeni Galaxy Note 7’lerde kullanılmayacağı konusunda güvence verdi. Samsung Galaxy Note 7 Türkiye Değişim Programı’na katılmak için tüm Galaxy Note7 kullanıcılarının 444 77 11 nolu Samsung Çağrı Merkezi’ni aramaları gerekiyor.

Samsung, Değişim Programı’na ek olarak kullanıcılarının güvenliği için başka önlemler de aldı:

  • Pil şarj sınırlandırmasıyla ilgili yazılımın güncellemesi: Samsung, 25 Eylül itibarıyla Türkiye’deki eski seri cihazlara bir yazılım güncellemesi iletecek. Bu yazılım, pil dolum limitini yüzde 60’la sınırlandıracak. Samsung, cihazın tam kapasite şarj olmasını aktif olarak sınırlandırarak, vakaların meydana gelme riskini azaltmayı amaçlıyor. Buna ek olarak bu yazılım ile, kullanıcılar cihazı her kapatıp açtığında kendilerini Değişim Programı’na katılmaya davet eden bir uyarı mesajı ile karşılaşacak.
  • Galaxy Note7 IMEI ve/veya seri numarası kontrolü: Galaxy Note7 kullanıcıları, cihazlarının güvenli olup olmadığını http://www.samsung.com/tr/note7duyuru/ adresine IMEI numarasını girerek kontrol edebilecek.

Yeni seri Galaxy Note7’lerin kutusunda yer alan ve IMEI numarası bulunan etiketin üzerinde, cihazın yeni seriye ait olduğunu işaret eden bir siyah karenin yer alacağı belirtildi.

Yeni seri Galaxy Note 7’nin pil sorunundan etkilenmediğini göstermek amacıyla eski seriye kıyasla yapılan bir diğer değişiklik ise cihaz bildirim çubuğundaki pil simgesi yeşil ile renklendirilecek.

Samsung Galaxy Note 7 Türkiye Değişim Programı ile ilgili bilgileri özel sitede veriyor

Samsung’un Türkiye’de yürüteceği değişim programına dair bilgilere de http://www.samsung.com/tr/note7duyuru/ sitesi üzerinden erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER