Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5’in teknik özellikleri sızdı

samsung-galaxy-note-4-inceleme-00030

İddiaların doğru çıkması durumunda, Samsung Galaxy Note 5 önümüzdeki ay tanıtılacak. Tanıtımda Galaxy Note 5’e Galaxy S6 edge Plus adını taşıyan başka bir akıllı telefonun daha eşlik etmesi de, konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Öngörülen tanıtım tarihine kalan süre azalırken, Samsung Galaxy Note 5’e dair dedikoduların sayısı da artmış durumda. Son sızıntı ise Samsung Galaxy Note 5’in teknik özelliklerinin daha net görülmesini sağlıyor. Galaxy Note 5’in şirketin yeni ve deneysel teknolojilerini barındırması bekleniyor.

Samsung geçtiğimiz yıl Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge’i birlikte tanıtmıştı. Şirketin bu yıl da benzer bir politika izleyeceği, ancak Galaxy Note 5’e eşlik edecek modelin Galaxy S6 edge Plus ismini taşıyacağı söyleniyor. Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’in ön kameraları için hazırlanan bir destek sayfasında görülen N920 ve N925 kod numaraları dikkat çekiyor. Samsung Galaxy Note 4’ün kodunun SM-N910, Galaxy Note Edge’in kodunun ise SM-N915 olması; şirketin benzer bir numaralandırma yaklaşımını sürdürmesi ihtimalini artırıyor.

samsung-galaxy-note-5-optik-goruntu-sabitleme-140715

Söz konusu destek sayfası, Samsung Galaxy Note 5’in ön kamerası hakkında da bilgi veriyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 5 megapiksel ön kamerasının Samsung Galaxy Note 5’te de kullanılacağa benziyor. Samsung’un son kamera sensörlerinin aldığı övgüler göz önünde bulundurulunca şirketin kazanan formülü uygulamaya devam etmesi doğal bir gelişme olarak niteleniyor.

Samsung Galaxy Note 5’te 4 GB RAM ve Exynos 7422 işlemci bulunması bekleniyor. Exynos 7422, Samsung’un ilk hepsi bir arada yonga üzeri sistemi olma niteliğini taşıyor ve CPU, GPU, modem, bellek ve depolama alanını birleştiriyor. Samsung Galaxy Note 5’in, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge gibi, kablosuz şarj özelliğine sahip olması ve mevcut kablosuz şarj standartlarının ikisini de desteklemesi bekleniyor. Samsung Galaxy Note 5’in camla kaplı bir arka panele sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’a dair iddiaların doğruluklarını görebilmek için en azından önümüzdeki aya kadar beklemek gerekiyor. Akıllı telefonun kullanıcı deneyimi bakımından neleri değiştireceği de bilinmeyenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER