Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 Avrupa’da satılmayacak

samsung-galaxy-note-5-siyah-150815

Samsung’un başarılı Galaxy Note serisi her yılı eylül ayı başında Berlin’de düzenlenen IFA’da tanıtılır ve daha sonra da dünya çapında birçok ülkede satışa sunulurdu. Ancak bu yıl Samsung geleneği bozdu. Birkaç hafta daha önce davranıp New York şehriden düzenlediği bir etkinlikle Galaxy Note 5 ve ayrıca Galaxy S6 Edge+’ı tanıttı. Daha önce tanıtım bölgesi olarak Avrupa seçilirken şimdi Amerika’da bir yer tercih edilmişti.

Lansmandan sonra öğrendik ki, Samsung’un New York şehrini seçmesi boşuna değilmiş. Galaxy Note 5 Avrupa’da satışa sunulmayacak. İleride Samsung’un bu kararı değişir mi bilinmez, ancak Güney Koreli şirket şu an için Avrupa ülkelerinde sadece Galaxy S6 Edge+ modelini pazarlayacak.

Samsung Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 5 ile aynı teknik özellikleri barındırıyor, ancak S Pen kapasitif kalem ve kapasitif kalemle birlikte kullanılan özellikler bulunmuyor. Samsung, Avrupalı müşterilerin büyük ekranlı telefonları sevdiklerini, ancak Asya veya Amerika kıtasındakiler gibi kapasitif kalemi fazla kullanmadığını söylüyor. Bu da Galaxy Note 5’in en azından ilk etapta Avrupa’da satışa sunulmayacak olmasının temel sebebini oluşturuyor.

 

Yukarıda belirttiğimiz gibi Galaxy Note 5’in Avrupa’da hiç satışa sunulmayacağı gibi bir kesinlik yok. Avrupalı müşterilerden Note 5 ile ilgili talep gelmesi durumunda Samsung’un kararının da değişmesi söz konusu olabilir.

Samsung’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Samsung Galaxy Note 5’in piyasada bulunabilirliğinin müşteri ihtiyaçlarına ve belirli pazar koşullarına göre belirlendiğini kaydetti. Samsung Galaxy Note 5 ağustos ayında ABD ve Asya pazarlarında satışa sunulacak, diğer pazarlarda Galaxy Note 5’in çıkışı için fırsatlar gözetilmeye devam edilecek.

Türkiye ise Samsung’un Avrupa biriminin sorumluluğunda yer almıyor. Bu da Galaxy Note 5’in Türkiye’de satışa sunulacağı anlamına geliyor. Galaxy Note 5 için ön siparişler 21 Ağustos tarihinde alınmaya başlanacak, Android telefonu 28 Ağustos tarihinden itibaren de satışa sunulmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER