Teknoloji

Samsung Galaxy Note 4 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-4-Galaxy Note4 Gorsel (30)

Samsung ilk Galaxy Note telefonunu bundan üç yıl kadar önce Berlin’de tanıtmıştı. Büyük ekranı ve kapasitif kalemiyle yeni bir kullanım alışkanlığı yaratan Galaxy Note’un ardından 2012 ve 2013 yıllarında ikinci ve üçüncü nesil Galaxy Note akıllı telefonlarının çıkışına da Berlin ev sahipliği yaptı. Gelenek bu yıl da değişmedi ve dördüncü nesil telefon, Galaxy Note 4 de ilk kez Berlin’de görücüye çıktı.

Note 4’te dikkat çeken en önemli yeniliklerden bir tanesi kenarlarını çevreleyen metal şerit oluyor, bu açıdan yeni tanıtılmış olan Galaxy Alpha ile benzerlik gösteriyor. Suni deri arka kapak varlığını korumaya devam ediyor, ancak yeni Note’da bu kapak daha iyi ve kaliteli görünüyor. Telefonun siyah, beyaz, pembe ve açık kahverengi renk seçenekleri bulunacak.

S Pen de Galaxy Note 4’ün en önemli unsurlarından biri olmayı sürdürüyor. Samsung, Note 4’ün Note 3’tekine göre iki kat daha fazla basınç hassasiyetine sahip olduğunun altını çiziyor. Günlük görevlerin daha hızlı ve kolay yapılabilmesi için Galaxy Note 4’ün S Pen özelliği geliştirildi ve kullanıcıların mobil cihazlarında günlük olarak yaptıkları sıradan işlemler için başlıca araç haline getirildi. Yeni S Pen, çok daha özgün bir kalem deneyimi sunuyor. Yenilenen kalem, kâğıt üzerinde dolma kalem ya da fırça ile yazılan yazıyı mükemmel şekilde taklit eden, daha doğal bir fırça etkisine sahip.

S Pen ayrıca, Action Memo, Screen Write, Image Clip ve Smart Select gibi, kullanıcıların içeriği kolayca yaratarak birleştirebilmesini sağlayan diğer sezgisel özelliklerle birlikte, kullanıcı dostu bir “Air Command – Temassız Komut” işlevi sunuyor. Yeni “Smart Select – Akıllı Seçim” özelliği, kullanıcıların farklı kaynaklı içerikleri bir araya getirerek kolayca paylaşmalarını olanaklı hale getiriyor.

Galaxy Note 4, kullanıcılara günlük işlerin daha hızlı ve kolayca yapılmasına izin veren Samsung S Note uygulamasıyla entegre ettiği, bir dizi çoklu ve kesintisiz not alma yöntemi de sunuyor. Klavye ve yazının yanı sıra, yenilikçi “Snap Note” özelliği, kullanıcılara kâğıt ya da sınıfta tahta üzerinde yazılı olan notların fotoğrafını çekerek, bunları hızlı ve kolayca S Note’a dönüştürme olanağı sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, Voice Memo ile düşüncelerini hızlı bir biçimde not ederek, yaratıcılıklarını sınırlayan engellerden kurtuluyorlar.

Galaxy Note 4’te selefi Galaxy Note 3’tekiyle aynı boyutta, yani 5.7 inç ekran bulunuyor. Ne var ki, Super AMOLED ekranın çözünürlüğü Quad HD seviyesine yükseltilmiş, yani 2560 x 1440’a çıkarılmış. Bu da keskinlik anlamında büyük bir aşamanın kaydedildiğini gösteriyor. Ayrıca Samsung AMOLED ekranın LCD ekrana göre renkleri daha canlı gösterdiğinin de üstünde duruyor. Telefonun kalınlığı da 8.3 mm. ile hemen hemen aynı. Ancak dördüncü nesil Note 2.3 mm. daha uzun, 0.6 mm. daha geniş ve sekiz gram daha ağır.

Galaxy Note 4’ün birçok temel özelliği, kullanıcıların mobil cihazlarıyla daha da iyi bir deneyim yaşayabilmeleri için geliştirilmiş durumda. Hızlı şarj özelliği ile Galaxy Note 4 çok hızlı şarj edilebiliyor. “Ultra Enerji Tasarrufu Modu” sayesinde kullanıcılar en çok ihtiyaç duyduğu anda, şarjsız kalmıyor. Galaxy Note 4’te birden fazla mikrofon ve kalabalık ortamlarda gürültüyü azaltan gelişmiş bir hoparlör yer alıyor. Cihaza yerleştirilmiş olan ses kaydedici, ses izleme olanağı sağladığı gibi, kullanıcıların bir grup konuşmasında istedikleri sesleri ayrıştırarak yeniden dinlemelerini mümkün kılan geri oynatım özelliği de sunuyor.

Samsung Galaxy Note 4’ün yazılımında yapılan bazı değişikliker de bulunuyor. Yeni bir özellik bir uygulamanın daha küçük bir pencereye sığdırılmasını ve o pencerenin de diğer bir uygulamanın üstünde kalarak hâlâ kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca uygulamalar ekran ikiye bölünmüş şekilde de kullanılabiliyor.

Telefonun arkasında görüntü sabitleme özellikli 16 megapiksel kamera bulunurken önde de 3.7 megapiksel kamera mevcut. Yeni Note da bu yılın başlarında tanıtılan Galaxy S5 gibi kalp hızı ölçer ve parmak izi sensörü barındırıyor. Telefonun sekiz çekirdekli veya dört çekirdekli versiyonları bulunacak. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart desteği de diğer teknik özellikler arasında sıralanıyor. Android 4.4.4 KitKat ile de yüklü gelecek.

 

İLGİLİ HABERLER