Manşetler

Samsung merakla beklenen Galaxy Note 3’ü resmen tanıttı

Uzun süredir beklenen Samsung Galaxy Note 3 nihayet şirket tarafından resmen duyuruldu ve Samsung’un akıllı telefonları arasındaki en gelişmiş model unvanını eline aldı. LTE 4G versiyonunda 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındıran akıllı telefonun 3G versiyonundaysa 1.9 GHz sekiz çekirdekli bir Samsung Exynos işlemci bulunuyor. Bu işlemcilere 3 GB RAM eşlik ederken, Galaxy Note 3’ün 5.7 inç Super AMOLED ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Galaxy Note’un işletim sistemiyse halihazırda en güncel Android sürümü olan Android 4.3.

samsung-galaxy-note-3-jk-shin-040913

Otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksellik kamerada Samsung’un Smart Stabilisation adı verilen görüntü sabitleme teknolojisi bulunuyor. Bu kameraya LED flaş eşlik ediyor. Cihazın ön kısmında bulunan 2 megapiksel kamerada da Samsung’un Smart Stabilisation teknolojisi kullanılmış. Dual Shot, Dual Recording, Dual Video Call gibi Galaxy S4’te kullanılan kamera teknolojileri Galaxy Note 3’te de mevcut.

samsung-galaxy-note-3

Daha önce sıkça dedikodusu dönen 4K video kayıt özelliğiyse Snapdragon 800 işlemcinin varlığı sayesinde mümkün oluyor. Galaxy Note 3’ün kamerası 30 fps’de yüksek kaliteli görüntü kaydı gerçekleştirebilse de, dileyen kullanıcılar bunu 60 fps ile değiştirebilip Full HD görüntüler kaydedebiliyor. Kullanıcılar Galaxy Note 3’ün kamerasıyla 720p çözünürlükte slow motion görüntü kaydı yapma imkanına da sahip.

samsung-galaxy-note-3-2-040913

Wi-Fi 802.11a/b/c/n/ac, Bluetooth 4.0 ve NFC’ye ek olarak ev eğlence kitini kontrol etmek amacıyla Galaxy Note 3’te kızılötesi bağlantı özelliği de bulunuyor.

Galaxy Note 3’ü seleflerinden ayıran özellikler arasında geliştirilen S Pen ön plana çıkıyor. Air Command modu altına eklenen Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder ve Pen Window gibi özellikler sayesinde S Pen’in eskiye kıyasla çok daha fonksiyonel ve güçlü bir yapıya büründüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Action Memo sayesinde kullanıcılar S Pen ile aldıkları notları vakit kaybetmeden telefonun arama gerçekleştirme, bir adres arama veya web’de arama yapma gibi fonksiyonlarını tetiklemek için kullanabiliyor. Scrapbook kullanıcılara aralarında YouTube’un da bulunduğu çeşitli mecralardan içerik toplama imkanı verirken, Screen Write ekran görüntüsü alma ve bu görüntü üzerine yazı ekleme yeteneğine sahip. Pen Window özelliği ise kullanıcılara kalemle ekran üstünde iş yaparken diledikleri boyutta bir çoklu görev penceresi açma imkanı veriyor.

Pen Window’a ek olarak Note 3’ün sunduğu yeni Multi Window özelliği sayesinde kullanıcılar anda iki uygulamayı birden çalıştırarak geniş ekranın nimetlerinden faydalanabilecek. Samsung’un güvenlik yazılımı Knox’u da barındıran akıllı telefonun şirketin yeni ürünü Galaxy Gear akıllı saate eşlik etmek için son derece uyumlu bir cihaz olduğunun altı da Samsung tarafından ayrıca çizildi.

151.2 x 79.2 x 8.3 mm. boyutlarındaki Galaxy Note 3 168 gram ağılığa sahip. Bu da akıllı telefonun daha büyük bir ekran barındırmasına rağmen selefine kıyasla daha küçük ve daha hafif olması anlamına geliyor. 3200 mAh pil barındıran Galaxy Note 3 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği sunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde microSD kart ile bu hafıza kapasitesini artırabilecek.

Siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç renk seçeneğine sahip olan Galaxy Note 3’ün arkasında plastik yerine suni deri kullanılması göze çarparken, Samsung cihaz için çıkarılabilen arka kapaklardan, akıllı kılıflara kadar değişik renklerde farklı aksesuarlar hazırlamayı da ihmal etmemiş. 25 Eylül itibarıyla 149 ülkede satışa sunulacak olan Galaxy Note 3, ekim ayında tüm dünyada piyasaya çıkmış olacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde ne yazacağıysa şu an için bilinmiyor.

İlgili >> The Verge, Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER