Teknoloji

Galaxy Fold’un durumu Galaxy Note 10’u etkilemeyecek

samsung galaxy fold note 10

Samsung Galaxy Note 10, büyük ihtimalle ağustos ayı bitmeden tanıtılacak ve raflardaki yerini almaya başlayacak. Ancak teknoloji dünyasının merakla beklediği Samsung markalı tek telefon Note 10 değil. Şubat ayının sonlarında tanıtılan ve normal şartlar altında nisan ayında piyasaya çıkması planlanan Galaxy Fold da henüz raflardaki yerini almadı. Galaxy Fold’un çıkış tarihi konusunda Samsung cephesinden farklı sesler yükseliyor. Ancak ismi açıklanmayan bir Samsung yöneticisi, Galaxy Fold’un ve Note 10’un çıkışlarının birbirlerini etkilemeyeceğini dile getirdi.

Galaxy Fold’un nisan ayının ikinci yarısı itibarıyla piyasaya çıkması bekleniyordu. Ancak telefonun tasarımının aceleye getirilmiş olmasından kaynaklandığı düşünülen problemler nedeniyle süresiz olarak ertelenmişti. Telefonu deneyimleme fırsatı bulanlar; ekran koruyucusu zannedilen, ancak ekranın asıl parçaları arasında yer alan bir bölümün çok kolay çıkarıldığının farkına varmıştı. Buna ek olarak, küçük parçaların telefonun içine sızmasının ve ekrana zarar vermesinin de kolay olduğu ortaya çıkmıştı.

Samsung’un Galaxy Fold’u piyasaya sürmeye hazır olduğuna dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak bu haberlerin ortaya çıkmasından bir süre sonra, telefonun problemlerinin henüz çözülmediği şeklinde sesler de duyulmuştu. Güney Koreli şirketin birkaç hafta içinde Galaxy Fold hakkında yeni bir haber vermesi bekleniyor. Ancak geçen her gün, bu duyuruyu Note 10’un tanıtımına biraz daha yaklaştırıyor.

Ancak Samsung cephesinde bu durumun bir sorun teşkil edeceği düşünülmüyor. Adı açıklanmayan bir şirket yöneticisi Galaxy Note 10’un çıkışı için normal zaman akışının devam ettiğini ve telefonun ağustos ayı içinde tanıtılıp piyasaya sürüleceğini dile getirdi. Note 10 gibi bir cihazın akıbeti belirsiz olan Galaxy Fold gibi bir cihaz için bekletilmesinin yanlış olduğunu görmek çok zor değil.

Samsung Galaxy Note 10 hakkındaki haberler de önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Şirketin Note serisinde ilk defa Pro versiyon seçeneğini sunması bekleniyor. Standart versiyonda microSD kart yuvasının bulunmayacağına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Samsung Galaxy Note 10 hakkındaki haberlerin doğru olup olmadığını duymak içinse 7 Ağustos’a kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER