Teknoloji

Samsung Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro (2017) Android Oreo’yla eylülde buluşacak

samsung galaxy j3Android Oreo’nun çıkışının birinci yıldönümü yaklaşıyor. Bu tarih yaklaşırken, Android Oreo güncellemesini alan cihazların listesi de uzuyor. Samsung’un 2017 model Galaxy J serisi telefonlarının da yakında bu güncellemeyi alması bekleniyordu. Ancak ortaya çıkan son bilgiler, 2017 model Samsung Galaxy J3, J5 ve J7 için Android Oreo güncellemesinin yayınlanmasının eylül ayına kaldığını gösteriyor.

Bu bilginin muhattabının doğrudan Türkiye’deki kullanıcılar olduğunu belirtmek gerekiyor. Takvimdeki değişikliğe dair bilgiler Samsung Türkiye tarafından hazırlanan “Güncel miyiz?” isimli internet sitesinde yer alıyor.

Söz konusu telefonlar için Android 8.0 Oreo hâlâ test aşamasında görünüyor. Ancak yeni sürümün yayın tarihi olarak ise eylül ayının sonu işaret ediliyor. Daha önce yapılan paylaşımlarda güncellemenin dağıtım tarihi, 13 Temmuz 2018 olarak gösterilmişti. Yeni listede ise güncelleme tarihinin 28 Eylül 2018 olduğu görülüyor. Söz konusu tarih, Android 8.0 Oreo’nun yayınlanmasından 13 ay sonrasına tekabül ediyor. Android 9.0’ın ise bu tarihten bir ay önce yayınlanması öngörülüyor.

Şirket söz konusu erteleme kararını neden aldığı konusunda şimdilik bir açıklama yapmış değil. Samsung Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro güncellemelerindeki gecikmenin sadece Türkiye’yi etkilemiş olması da ihtimaller dahilinde değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER