Teknoloji

Samsung Galaxy Fold’un yeniden çıkış tarihi resmileşti

samsung galaxy fold katlanabilir telefon

Samsung geçtiğimiz temmuz ayında Galaxy Fold’un ekranını korumak amacıyla yaptığı birtakım iyileştirmeleri detaylandırmıştı. Şirket, yenilenmiş katlanabilir cihazını ne zaman piyasaya çıkaracağına dair bir bilgiyi de paylaştı. Yapılan duyuruya göre, güncellenmiş Galaxy Fold 6 Eylül tarihinde Güney Kore’de satışa çıkıyor.

Yayınlanan bir başka basın bülteninde, ürünün satışının ABD’de ilerleyen haftalarda başlayacağı kaydedildi. Dedikodular bu ülkede satışların 27 Eylül’de başlayacağını işaret ediyor. Ancak bu konuda da Samsung ile ilgili bir doğrulama gelmedi. Bu arada Galaxy Fold’un mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyordu. Ancak yurt dışında satışların ertelenmesi nedeniyle Türkiye takvimi de kesintiye uğramıştı. Güncellenmiş cihazın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Samsung, “Galaxy Fold Premier Service” adını taşıyan yeni bir hizmet de sunuyor. Bu servisle ilgili fazla detay verilmese de, telefonla ilgili herhangi bir yerde veya zamanda kullanıcılara rehberlik edecek ve destek verecek Samsung uzmanlarına doğrudan erişileceği belirtiliyor.  Samsung Türkiye de, Galaxy Fold’u satın alacaklara benzer bir hizmet sunmayı planlıyordu.

Galaxy Fold müşterilerine sunulması planlanan hizmetler arasında opsiyonel olarak sunulması planlanan bire bir alıştırma ve oryantasyon oturumu da bulunuyor. Bu bire bir oturumda katlanabilir ve bir o kadar hassas ekrana nasıl yaklaşılması ve bakılması gerektiği de muhtemelen anlatılacaktır. Samsung, bu hizmetin fiyatını da Galaxy Fold’un ücretine dahil ediyor.

Galaxy Fold birtakım önlemlerle sağlamlaştırıldı

Aslında Samsung Galaxy Fold nisan ayı sonlarında yurt dışında satışa sunulacaktı. Ancak bunun öncesinde inceleme için teknoloji yazarlarına gönderilen ürünlerde ciddi donanım problemlerine rastlandı. Bazı yazarlar, normalde sabit durması gereken koruyucu filmi ekran koruyucu film sayıp çıkarmış ve ekrana zarar vermiş. Bazıları ise menteşe düzeneği nedeniyle ekranın altına toz veya yabancı cisim kaçması dolayısıyla ekranda sorunlar yaşamış. Samsung, bu sorunlar nedeniyle yurt dışı fiyatı 2000 dolara yaklaşan ürünün çıkışını ertelemiş ve ön siparişleri iptal etmişti.

Bir ara Galaxy Fold’un piyasaya çıkmayacağı da öne sürülmüştü. Ancak Samsung, koruyucu filmi çerçevenin ötesine taşıyarak, içeri yabancı madde kaçmasını önleyecek bazı güçlendirmeler yaparak ve altta ve üstteki menteşeleri koruyucu kapaklarla kapatarak cihazın sorununu çözdü

Umarız Samsung, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülkelerde piyasaya çıkışla ilgili bilgiyi kısa sürede verir. Basın bültenlerinde ilerleyen haftalarda daha fazla bilginin paylaşılacağı ibaresi yer alıyor. Telefonun lansmanının epey çalkantılı olduğunu dikkate alırsak, bir an önce daha fazla bilgi almayı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER