Teknoloji

Samsung Galaxy Fold 2 katlanabilir ekranı ile ilgili yeni iddia

galaxy fold 2

Bu ayın başlarında Samsung’un gelecek katlanabilir telefonu olacağı söylenen, kapaklı bir katlanabilir cihaz tasarımı görmüştük. Acaba, bu cihazın ekranında plastik yerine cam mı kullanılıyor?

Söz konusu soru, popüler telefon sızıntı kaynaklarından Ice Universe tarafından soruldu. Bu kaynak, Samsung’un gelecek katlanabilir cihazı için ultra ince bir cam kaplama geliştirdiğini öne sürdü. Gizemli cihazın ekranın pürüzsüz ve kırışıksız görünümünü de buna kanıt olarak gösterdi. Halbuki katlanabilir cihazların plastik ekranlarına belli bir açıdan bakıldığında, ekranın kırışık olduğu görünüyor. Üstelik buruşukluk zamanla daha da artabilir.

Bunun ihtimali yok değil. Samsung, “Samsung Ultra Thin Glass” ya da “UTG” olarak adlandırılan bir şey için Avrupa’da tescil başvurusunda bulunmuştu. Diğer kaynaklar da bu materyalin şirketin, Galaxy Fold 2 adını taşıması muhtemel olan gelecek nesil katlanabilir cihazında kullanılacağını öne sürmüştü.

Ayrıca üreticilerin bu teknolojiye para döktüğünü biliyoruz. Katlanabilir cihazları daha geniş kitlelere yaymak için katlanabilir cam önemli bir adım olarak görünüyor. Şu anda kullanılan plastik polimerlere göre daha sağlama, bu da cihazlarla ilgili olarak dillendirilen kalite sorunlarına çözüm getirecektir. Aynı zamanda kullanım hissi de daha yüksek, bu açıdan da müşteri beklentilerini daha iyi şekilde karşılayacaktır.

Apple’ın tedarikçisi Corning’in bu materyali geliştirenler arasında olduğu biliniyor. Pazarı yakından izleyenler de iPhone üreticisinin kendi katlanabilir cihazını çıkarmadan önce güvenilir bir katlanabilir cam beklediğini öne sürüyor.

Tabii ki, bunların hiçbiri Samsung’un cam ekranlı bir katlanabilir akıllı telefon geliştirdiğini doğrulamaz. Hatta yukarıdaki görüntülerin de “Fold 2” adlı cihaza ait olup olmadıını tam olarak bilmiyoruz. Ancak söylentiler genellikle doğru çıkar. Samsung’un da katlanabilir ürün pazarında iddialı olduğunu biliyoruz. Katlanabilir cam gibi yenilikçi çözümlerin de ortaya çıkması şaşırtıcı olmaz. Gelecek yıl şirketin planları hakkında daha fazlasını duymayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER