Teknoloji

Samsung’un AirPods Pro’ya cevabı yolda

samsung galaxy buds

Samsung, Galaxy Buds Plus adını taşıyacağı söylenen yeni kablosuz kulaklığıyla Apple’ın bir süre önce tanıttığı AirPods Pro‘ya cevap vermeye hazırlanıyor. İlk nesil Galaxy Buds’ın üstüne kurulu olacağı söylenen yeni kulaklığın gelişini ünlü duyumcu Evan Blass işaret etti.

Blass, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Samsung’un yeni kulaklığının doğrudan AirPods Pro’ya rakip olacağını belirten ifadeler kullandı. Blass’in konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde: “İlk önce AirPods Pro geldi… …ardından da Galaxy Buds+.”

Bu tweet üzerinden Samsung’un yeni kulaklığının teknik özellikleriyle ilgili çıkarımlar yapmak mümkün. Öncelikle, Galaxy Buds Plus’ta da Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin bulunma ihtimali yüksek görünüyor. Buna ek olarak, yeni kulaklığın mevcut Galaxy Buds’a kıyasla daha pahalı olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

Samsung Galaxy Buds’ın satış fiyatını göz önüne alınca, Galaxy Buds Plus’tan daha yüksek bir fiyatla satılacak olması pek şaşırtıcı görünmüyor. Kablosuz şarj uyumlu bir kutuya sahip olan Galaxy Buds, AirPods 2’nin kablosuz şarj kutulu versiyonuna kıyasla daha düşük bir fiyat karşılığında satılıyor.

Kablosuz kulaklık pazarının 2019’daki gelişimi, Samsung’un Aktif Gürültü Engelleme özelliğini sunmasını da mantıklı ve gerekli bir seçim hâline getiriyor. Apple, AirPods Pro ile Aktif Gürültü Engelleme furyasına katılmıştı. Sony de bir süre önce çıkardığı WF-1000 modelinde bu özelliğe yer veriyor. Master&Dynamic imzalı MW07 Plus da Aktif Gürültü Engelleme yeteneğine sahip telefonlar arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Buds Plus ne zaman tanıtılacak?

Samsung’un Galaxy Buds’taki agresif fiyat politikasını Galaxy Buds Plus’ta da uygulaması durumunda kablosuz kulaklık pazarındaki rekabetin dozu biraz daha artabilir. Ancak Samsung’un doğrudan Sony, Bose, Sennheiser ve M&D gibi şirketlerin ürünleriyle mücadele edecek bir seçenek sunma ihtimali daha yüksek görünüyor.

Samsung Galaxy Buds Plus için ortada henüz resmi bir işaret yok. Ancak Samsung’un bu kulaklığı Galaxy S11 serisiyle birlikte 2020’nin başlarında tanıtılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER