Manşetler

Video: Apple AirPods Pro Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

apple airpods pro kutu açılımı ve kutu içeriği

AirPods Pro uygun ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da

Hemen satın al

Apple’ın ekim ayının sonlarında tanıtımını gerçekleştirdiği AirPods Pro, bu ayın ortalarında ülkemizde de 1899 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Test merkezimize ulaşan kablosuz kulaklığın kutusunu açıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz. Kurulum işleminin ardından gürültü azaltma, şeffaf mod ve benzeri özelliklerin nasıl çalıştığını gösteriyoruz.

AirPods Pro’nun kutusu da kablosuz şarj desteğine sahip. AirPods’un kutusuna göre daha geniş ve daha kısa olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu fiziksel farklılıkların dışında aynı şekilde, arkasında Bluetooth eşleştirme düğmesi, önünde ise şarj durum gösterge lambası bulunuyor. Alt kenarında da Lightning portu mevcut. Kutudan da USB-C – Lightning kablosu çıkıyor. Böylelikle iPad Pro veya MacBook Pro sahipleri bu kulaklıkları rahat bir şekilde şarj edebileceklerdir.

AirPods Pro’nun AirPods’tan daha kısa bir sap kısmına sahip olduğunu, bunun yanı sıra lastik uçlar barındırdığını görüyoruz. Kulaklığa takılı şekilde gelen orta boy uçların dışında kutuda küçük ve büyük boyutlu uçlar da bulunuyor. Ayrıca hızlı başlangıç kılavuzuna da bakmanızı öneririz. Burada uçların nasıl değiştirileceği de gösteriliyor.

apple airpods pro

Videoda AirPods Pro’yu iPhone 11 ile eşleştiriyoruz. Burada belirtmesek de, iOS cihazının iOS 13.2 veya üstü sürümle çalışması gerekiyor. Kutunun kapağını kaldırdığımızda iPhone 11’in ekranında bir pencere açılıyor ve buradan hızlı biçimde eşleştirme işlemi tamamlanıyor.

AirPods Pro kontrollerinin yapıldığı iki bölüm var. Denetim Merkezi üzerinden, ses çubuğuna hafifçe bastırarak tam ekranda açtığınız ses kontrolleri içinde gürültü azaltma ve geçirgenlik modları arasında hızlı geçiş yapabilirsiniz. Ya da bu iki özelliği de kapalı hâle getirerek AirPods Pro’yu normal bir kulaklık olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde çalışma süresi de AirPods’unki gibi 5 saate çıkacaktır. Gürültü azaltma ve şeffaf mod aktif şekilde kullanıldığında ise 4.5 saate varan bir dinleme süresinin sunulduğu belirtiliyor. İlk izlenimlerimiz, iki saate varan bir kullanımda yüzde 40’lık bir azalma var ki, Apple’ın öngörülerinin doğru olduğu görülüyor.

AirPods Pro ayarları içinde yeni bölümler var

Daha fazla AirPods Pro ayarını ise Ayarlar > Bluetooth bölümünden ulaşabilirsiniz. “Bağlandı” ibaresi bulunan cihazın karşısında yer alan “i” simgesine tıklattığınızda AirPods Pro ayarlarını göreceksiniz. Buradan cihazın adını değiştirebilir, gürültü denetimini belirleyebilirsiniz. Kulak Ucu Uygunluk Testi bölümü ise, yukarıda sözünü ettiğimiz uçların kulağınıza olan uyumunu test ediyor. Kısa bir müzik dinletisinin ardından kulaklıkların kulaklarınıza nasıl oturduğu anlaşılıyor. Buna göre kulaklığın konumunu iyi ayarlamanız veya uçları değiştirmeniz gerektiği mesajı veriliyor. Bu testi başlatmadan önce kulaklıkları iyice yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. Her şey düzgünse, yeşil renkli mesajlar her bir kulaklık için gösteriliyor.

AirPod kulaklıkların her birinin üst kısmında dokunmatik alan bulunuyor. Bu alana bir kez veya iki kez tıklatarak Siri’yi çağırma, çalan parçayı duraklatma gibi işlevleri yerine getirebilirsiniz. AirPods Pro’da ise bu tarz kontrollerin sap kısmında konumlandırılan basınca duyarlı alana yerleştirildiğini görüyoruz. Buraya bir kez bastığınızda çalan parçayı duraklatma veya devam ettirme, iki kez bastığınızda bir sonraki parçaya geçiş, üç kez bastığınızda ise önceki parçaya geçiş gibi işlevler yerine getiriliyor. AirPods Pro ayarları içinde bulunan “AirPods’u Basılı Tutun” bölümünde basılı tutma işleminin da sağ ve sol kulaklıklar için nasıl kullanılacağını ayarlayabilirsiniz. Bu ayarlar varsayılan da Gürültü Denetimi için ayarlanmış olsa da, bir kulaklık için de Siri’yi etkinleştirmeyi seçebilirsiniz. Eğer herhangi bir ortamda “Hey Siri” demek istemiyorsanız, bunu yapabilirsiniz.

Yakında yayınlayacağımız detaylı AirPods Pro incelemesinde bu kablosuz kulaklıklar hakkında daha uzun süredeki deneyimlerimizi paylaşacağız. İlk izlenimlerimiz AirPods Pro’nun ses şiddetinin AirPods’a göre biraz daha yüksek olduğu seviyede. Baslar doyurucu, ancak patlama yok. Tizler de gayet dengeli ve yüksek ses seviyesinde parazit söz konusu değil. Gürültü azaltma da çok iyi şekilde çalışıyor. Tabii ki, ortamı tamamen sessiz hâle getirmesini beklemeyin, ancak müzik dinlediğinizi dikkate alırsak, arkadaki herhangi bir sesi duyma ihtimaliniz azalacaktır. İzlediğiniz videonun düzenlenmesi sırasında AirPods Pro’yu kullandık ve bilgisayarın epey yüksek seste çalışan fan sesini neredeyse hiç duymadığımızı söyleyelim.

Eğer AirPods Pro ile ilgili merak ettikleriniz varsa, sorularınızı aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz. İncelemede sorularınızı cevaplamaya çalışacağız.

AirPods Pro uygun ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da

Hemen satın al

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER