Teknoloji

Galaxy Buds: Samsung’dan kablosuz yaşam için yeni kulaklık

samsung galaxy buds

Samsung Galaxy Buds hakkındaki sızıntı ve dedikodular son zamanlarda ivme kazanmıştı. Güney Koreli şirketin Galaxy S10 ailesini ve katlanabilir ekranlı Galaxy Fold’u tanıttığı etkinlikte Galaxy Buds da resmiyet kazandı. Hareket hâlindeyken kablolardan bağımsız bir şekilde pürüzsüz bir deneyim arayanları hedef kitlesine yerleştiren kulaklık, kolay kontrol seçenekleri eşliğinde temiz ve akıllı bir ses vadediyor.

AKG’nin desteğiyle geliştirilen Galaxy Buds, Enhanced Ambient Sound isimli teknolojiyle kullanıcılarının çevreleriyle bağını korumalarını sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde müzik dinlerken veya telefonda konuşurken de etrafta olup bitenden soyutlanmamak mümkün oluyor. Çift mikrofon teknolojisi ise bir kulaklık topuzunda iç mikrofonu, diğerinde ise dış mikrofonu kullanıyor. Böylelikle hem sessiz hem de gürültülü ortamlarda karşı tarafa ses temiz biçimde aktarılabiliyor.

samsung galaxy budsSamsung Galaxy Buds, gün boyu kullanım vadediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, kulaklıkla 6 saat boyunca müzik dinlemek ve 5 saat boyunca telefonla konuşmak mümkün olacak. 252 mAh kapasiteli taşıma kutusu ise 7 saatlik ekstra kullanım sağlıyor. 15 dakikalık bir şarjla 2 saate yakın bir kullanım süresine daha erişiliyor. Galaxy Buds’ın taşıma kutusu ise Galaxy S10 üzerinden kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

Samsung Galaxy Buds, dijital asistan Bixby ile de entegre biçimde çalışıyor. Kullanıcılar akıllı telefonlarına dokunmadan sadece sesli komutlarla Bixby ile etkileşime geçebiliyor. Siyah, beyaz ve sarı renk seçenekleri bulunan kulaklık, 8 Mart’ta 129 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER