Teknoloji

Samsung Galaxy A8s için FCC’den vize çıktı

samsung galaxy a8s

Samsung Galaxy A8s ile ilgili haberler ve sızıntılar son zamanlarda artmış durumda. Akıllı telefonda “Infinity-O” adıyla anılan ve sol üst köşesinde ön kamera için bir boşluk bırakılan bir ekranın bulunmasına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu ekran tasarımına sahip ilk telefonu duyurma konusunda Huawei’nin Nova 4 ile Samsung’u geçmesi de ihtimaller dahilinde.

Ancak Samsung’un hamlesine ilişkin detaylar da yavaş yavaş netleşiyor. Akıllı telefonun ABD’de Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) vize almış olması, cihaz için resmi duyuru tarihinin yaklaştığını gösteriyor. Telefonun FCC tarafından onaylandığını ortaya koyan ekran görüntüsü, cihaz konusunda da iki önemli ipucu veriyor.

Öncelikle ekran görüntüsünün boyutları, telefonun ekranında 19.5:9 görüntü oranının tercih edildiğini gösteriyor. Bu da Galaxy A8s‘in Samsung’un diğer Galaxy telefonlarına kıyasla daha uzun bir ekran taşıyacağı anlamına geliyor. Infinity-O tasarımı sayesinde ekranın üst ve alt çevrelerinin hatırı sayılır ölçüde küçülmesi ve hatta yok olması nedeniyle ekranın uzamasına ve görüntü oranının değişmesi doğal bir sonuç gibi görünüyor.

Ekran görüntüsünün verdiği diğer ipucu ise ekrandaki boşluğun konumu konusunda işaret veriyor. Samsung’un ekranın üst kısmındaki bildirim ikonlarını biraz sağa kaydırması dikkat çekiyor. Bu da ekrandaki boşluğun yeri konusunda biraz daha net bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor. Bildirim ikonları için böyle bir çözüm bulunmuş olsa da, uygulamalar ve multimedya içeriklerinde nasıl bir yaklaşımın sergileneceği merak ediliyor.

Samsung Galaxy A8s için henüz resmi bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Ancak FCC’den onay alınmış olması, cihazın yakında resmiyet kazanabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER