Teknoloji

Samsung’dan gençleri hedefleyen ince gövdeli akıllı telefonlar: Galaxy A5 ve A3

samsung-galaxy-a5-311014

Samsung yeni akıllı telefonları Galaxy A5 ve Galaxy A3’ün duyurularını gerçekleştirdi. Her iki telefon da farklı renk seçenekleriyle geliyor, ayrıca her biri tamamen metalden yapılmış tek kalıp gövdeleriyle dikkat çekecek. Galaxy A5 ve A3 temelde birbiriyle aynı gibi görünüyor, ancak ekran büyüklükleriyle ve kameralarıyla farklılaşıyor. Galaxy A5’te 5 inç ekran bulunurken A3’te ise 4.5 inç ekran bulunuyor.

Galaxy A5 ve A3 ile birlikte Samsung genç kullanıcıları hedefliyor. Her iki cihazın önünde bulunan 5 megapiksel çözünürlüklü kamera da bunu destekliyor. 5 megapiksel kamerayla selfie çekimini daha kolay ve etkileyici hâle getirecek çeşitli selfie modlarının bulunduğunu görüyoruz. Geniş Selfie, Güzel Yüz, Palm Selfie ve GIF Animasyon gibi selfie modları Galaxy A5 ve A3 kullanıcılarını bekliyor. Arka kamerayla daha yüksek çözünürlüklü selfie fotoğraflar çekmek isteyenler için “Arka Kamera Selfie” fonksiyonu da bulunuyor.

Galaxy A5’te 5 inç, Super AMOLED HD ekran bulunuyor. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili saklama alanı, 64 GB’ye kadar kartları destekleyen microSD kart yuvası başlıca özellikler arasında bulunuyor. 2300 mAh kapasiteli batarya, 4G LTE Cat4 desteği, 13 megapiksel arka kamera, Android 4.4 KitKat da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Daha önce söylediğimiz gibi Galaxy A3’n de benzer teknik özellikleri bulunuyor. Her iki cihazda da aynı işlemci ve mobil ağ destekleri yer alırken, A3’te 4.5 inç qHD Super AMOLED ekran bulunuyor. Ayrıca 2 yerine 1 GB RAM’i görüyoruz. Hem A5 hem de A3’te LTE destekli modellerde NFC bulunurken, Bluetooth 4.0, A-GPS ve GLONASS da standart olarak geliyor. A5’te 802.11a/b/g/n, A3’te ise 802.11b/g/n Wi-Fi destekleri mevcut.

Samsung Galaxy A5 ve A3 incelikleriyle de dikkat çekiyor. A5’in gövdesi 6.7 mm. kalınlığa sahipken A3 de 6.9 mm. kalınlıklı bir gövdeyle geliyor.

Telefonlar gümüş, pembe, mavi, beyaz, siyah, altın gibi farklı renk seçenekleriyle sunulacak. Samsung’un söylediğine göre bu iki akıllı telefon gelecek ay itibarıyla belirli pazarlarda satışa sunulacak. Fiyat konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER