Teknoloji

Samsung Galaxy A42 5G için ilk bilgiler paylaşıldı

samsung galaxy a42 5g

Samsung, Galaxy A serisine ekleyeceğini duyurduğu en son cihazla 5G deneyimini uygun fiyatla sunmayı vadediyor. Galaxy A51 5G ve A90 5G gibi cihazların yolundan giden Samsung Galaxy A42 5G, 6.6 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekrana sahip. Bu ekranın üzerinde telefonun ön kamerasının yerleştirildiği bir çentik bulunuyor.

Arka panelde farklı tonlardaki şeritlerin olduğu bir tasarımın tercih edilmesi dikkat çekiyor. Bu tercihin A42 5G’yi daha farklı bir telefon hâline getirdiği söylenebilir. Telefonun kare şeklinde dizilen arka kamera sistemi de panelin sol üst köşesinde yer alıyor.

Galaxy A42 5G’ye dair tüm detaylar henüz açıklanmış değil. Ancak daha önce gündeme gelen sızıntılarda telefonun Qualcomm Snaprdagon 690 işlemci taşıyacağı ve bu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği görülmüştü.

Telefonun ihtiyaç duyduğu enerjiyi de 5000 mAh kapasiteli pilin sağlaması bekleniyor. Bu pilin telefonun tüm günü çıkarması için yeterli olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Samsung Galaxy A42 5G ile ilgili detayları telefon piyasaya çıkmadan bir süre önce paylaşacak. Güney Koreli şirket, telefonun kesin çıkış tarihi konusunda da şimdilik bilgi vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER