Manşetler

Samsung Galaxy A30 ve Galaxy A50 Ön İnceleme – Video

samsung galaxy a30 ve galaxy a50 a20e a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S10 ailesini MWC 2019’dan önce tanıtmayı tercih eden Samsung, burada Galaxy A serisinin yeni üyeleri Galaxy A30 ve Galaxy A50’yi duyurdu. Samsung’un MWC 2019’daki standında büyük bölüm Galaxy S10’a ayrılmış durumda. Ayrıca geçen hafta tanıtılan Galaxy Fold da cam fanus içinde sergileniyor. Galaxy A30 ve A50 için de belirli bir alan ayrılmış.

Galaxy A30 ve Galaxy A50 modellerinin her ikisi de aynı çözünürlükte ve büyüklükte; 6.4 inç, 1080p ekrana sahip. Ekran, Samsung’un deyimiyle Sonsuz U ekran, yani üst kısmında su damlası biçiminde bir çentik mevcut durumda. Super AMOLED ekran yüksek parlaklığa ve canlı renklere sahip. Tam ekranda video görünümünde de çentik fazla bir alanı kapatmadığı için çok rahatsız edici olmayacaktır.

Bu iki telefon önde ve arkada bulunan kamera sistemleriyle birbirinden ayrılıyor. Galaxy A30’da iki, Galaxy A50’de ise üç arka kamera bulunuyor. Galaxy A30’da A50’deki 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera yok. Android 9 Pie ve One UI kullanıcı arayüzüyle yüklü gelen bu telefonların, Galaxy S10’da ve One UI güncellemesini almış diğer Samsung amiral gemisi cihazlarındaki kamera uygulaması bulunuyor. Kullanımı kolay. Öndeki kamera çözünürlükleri de farklı; A30’da 16 megapiksel, A50’de ise 25 megapiksel kamera bulunuyor.

İki telefonu ayıran bir diğer nokta da parmak izi sensörü. Galaxy A30’un parmak izi sensörü arkada yer alırken, Galaxy A50’de Samsung’un Galaxy S10 ve S10+’ta yer verdiği ekran içi parmak izi sensörü bulunuyor.

Samsung, Galaxy A serisinde de Galaxy S serisiyle aynı doğrultuda, çift haneli sayılarla markalandırmaya gitmiş gibi görünüyor. Bu telefonların yakın zamanda Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Fiyatların tıpkı Galaxy S10 serisinde olduğu gibi rekabetçi seviyede olacağını tahmin ediyoruz. Bu arada Samsung, yakında Galaxy A serisine yeni üyeler de kazandıracak.

İLGİLİ HABERLER