Manşetler

Samsung Galaxy A50 ve Galaxy A30 tanıtıldı: Sonsuz-U ekranlar, ultra geniş kameralar

samsung galaxy a50 ve a30

Samsung geçtiğimiz hafta düzenlediği Unpacked etkinliğinde katlanabilir telefonu Galaxy Fold‘u ve Galaxy S10 ailesini tanıtmıştı. Ancak bu durum, şirketin Barselona’da düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC 2019) boş geçtiği anlamına gelmiyor. Samsung Galaxy A50 ve A30 adını taşıyan iki yeni akıllı telefonu Barselona’da gözler önüne çıkardı.

Güney Koreli şirket, Galaxy A serisinde “esas özellikler” üstüne odaklandığını ve bu özelliklerin kapsamının zamanla genişletilebileceğini belirtiyor. Samsung, Galaxy A serisinin kendi ekosistemi içindeki entegrasyonunun daha kuvvetli hâle geldiğinin de altını çiziyor.

Akıllı telefon pazarında çerçevesiz ekranların benimsenme süreci oldukça hızlı biçimde ilerlemişti. Bu dönüşümü başlatan ve ilerleten şirketlerden biri olan Samsung, yeni akıllı telefonları Galaxy A50 ve A30’da aynı yaklaşımı sürdürüyor. İki akıllı telefonun önden bakıldığında birbirleriyle neredeyse aynı olduğunu belirtiyor.

Her iki akıllı telefonda da 6.4 inç büyüklüğünde, Super AMOLED Sonsuz-U ekranlar bulunuyor. Sonsuz-U ekran adını üst kısmında bulunan U harfi şeklindeki çentikten alıyor. Bu çentik telefonların ön kameralarına ev sahipliği yapıyor. Oldukça ince üst ve kenar çerçevelerine sahip Sonsuz-U ekranın alt çerçevesi biraz daha kalın görünüyor.

Galaxy A50’de 25 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor. Galaxy A30 ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameraya sahip. Telefonların arka taraflarında da kamera merkezli çeşitli farklılıklar mevcut. Ancak arka panellerde ilk olarak parlak plastik tercihi göze çarpıyor. Samsung’un maliyet nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğu rahatlıkla söylenebilir.

Her iki akıllı telefonun da arka panellerinin sol üst tarafında dikey olarak yerleştirilmiş kamera modülleri bulunuyor. Galaxy A30’un arka panelinde parmak izi tarayıcısı da dikkat çekiyor. Galaxy A50’nin arka panelinde tarayıcı olmamasının sebebi ise bu telefonda ekranın içine yerleştirilmiş optik bir parmak izi sensörünün bulunması.

Samsung Galaxy A50, üç lensli bir arka kamera modülüne sahip. f/1.7 diyafram genişlikli 25 megapiksel çözünürlüklü lens, ana kamera görevini üstleniyor. Bu sensöre 8 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu sayede tek bir kareye çok daha fazla şey sığdırmak mümkün oluyor. 5 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü ise bokeh efektinin kaliteli şekilde uygulandığı fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor.

Samsung Galaxy A30’un arkasında ise çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. Burada ana kamera görevini f/1.7 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. Bu lensi 5 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı sensör tamamlıyor.

Her iki akıllı telefonun kamerasında da yapay zekâ destekli özelliklerin varlığı dikkat çekiyor. Galaxy A50, Selfie Focus özelliğiyle bokeh efektini özçekimlere de getiriyor. Bixby Vision ise kameradan bilgi almak için de yararlanılmasını mümkün kılıyor.

Samsung Galaxy A50 ve A30’a yerleştirdiği işlemcilerle ilgili tüm detayları şu an için paylaşmış değil. Şirket sadece işlemcinin sekiz çekirdek barındırdığını ve işlemci hızını belirtmekle yetindi. Ancak paylaşılan detaylar; Galaxy A50’de Exynos 9610, Galaxy A30’da ise Galaxy 7604 yonga setinin bulunduğunu gösteriyor.

Galaxy A50’de kullanıcılar 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanını ya da 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanını tercih edebilecek. Galaxy A30’da ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı üst sınıf seçenek konumunda. Diğer seçenekte 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Her iki telefonda da microSD kart desteği mevcut.

İki telefon da enerjilerini 4000 mAh kapasiteli pillerinden alıyor. Bu piller hızlı şarj desteğine de sahip. Samsung Pay teknolojisi de iki telefonun ortak noktaları arasında bulunuyor. Akıllı telefonların kutularından hangi Android sürümüyle çıkacağı konusunda ise net bir bilgi verilmiş değil.

Samsung Galaxy A50 ve Galaxy A30 ne zaman satışa sunulacak?

Samsung Galaxy A50 ve A30 önümüzdeki ay itibarıyla raflardaki yerlerini alacak. Akıllı telefonların fiyat etiketlerinde yazacak rakamlar henüz açıklanmadı. Galaxy A50 için siyah, beyaz, mavi ve mercan renk seçeneklerini sunan Samsung, Galaxy A30’da listeden mercan rengini çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER