Teknoloji

Samsung Galaxy A serisine suya dayanıklı yeni cihazlar ekleyecek

samsung galaxy a33 5g a

Samsung Galaxy A serisinde hâlihazırda altıdan fazla suya dayanıklı model bulunuyor. Galaxy A52, A52 5G, A52s 5G ve A72’nin de içinde bulunduğu bu gruba önümüzdeki yıl daha fazla sayıda cihaz eklenecek. Samsung böylelikle Çin menşeili rakipleriyle olan mücadelesinde elini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Galaxy A serisinin yeni üyelerinden hangilerinin IP sertifikasıyla geleceği bilinmiyor. Ancak The Elec sitesinin haberinde A33 ve üstü modellerin suya dayanıklı olacağı belirtiliyor. Suya dayanıklılığın hangi seviyede olacağı konusunda ise ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Galaxy A serisinde beş cihaz IP68, dört cihaz da IP67 sertifikasına sahip. Samsung’un yeni telefonlarında membran ve suya dayanıklı silikon kullanarak suya ve toza karşı dayanıklılık elde edeceği belirtiliyor. Membran ile mikrofon ve hoparlör korunurken, suya dayanıklı silikon da şarj girişini koruma altına alacak.

Samsung’un gelecek yıl çıkaracağı telefonlar için arka panel üretim sürecini de kolaylaştırmak istediği söyleniyor. Şirketin böylelikle üretim maliyetlerini düşürmeyi hedeflediği düşünülüyor.

Samsung 2022 model Galaxy A serisi telefonları konusunda şimdilik pek fazla detay paylaşmış değil. Ancak sızıntılar A33 5G, A53 5G ve A73 5G modellerinin yolda olduğunu göstermişti. Galaxy A23 modellerinin ise hem 4G hem de 5G versiyonlarıyla geleceği iddia edilmişti. A13 5G ve A03s modelleri ise bu hafta içinde resmiyet kazanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER