Teknoloji

Samsung’dan Galaxy A serisinin üretimi için önemli karar

samsung galaxy a90 a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A serisini 2019 boyunca çıkardığı telefonlarla hatırı sayılır ölçüde genişletmiş durumda. Galaxy A serisinde farklı fiyat kategorilerine hitap eden şirket, bu serinin orta segment modelleriyle özellikle Çin gibi ülkelerde hatırı sayılır kitlelere ulaşıyor. Samsung’un bu serinin bazı üyelerinin üretimini de Çin’de gerçekleştireceği söyleniyor.

Samsung uzun süredir akıllı telefon pazarının lideri olsa da, rekabetin yüksek olduğu sektörde şirketin çok da rahat olmadığını söylemek gerekiyor. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin yükselişi, Samsung’un işini belirgin bir şekilde zorlaştırıyor. Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi Çinlilere karşı özellikle Çin’de büyük sıkıntı yaşayan şirket; geçtiğimiz yıl tasarruf etmek için bu ülkedeki son üretim tesisini de kapatmıştı.

Ancak Çin pazarından ciddi bir pay alabilmek için bu ülkede üretim yapmak da ciddi bir avantaj sağlıyor. Samsung, bu sorunun çözümünü bazı telefonlarının üretimini Çinli taşeronlara devretmekte bulmuş gibi görünüyor. Orijinal Tasarım Üreticisi (ODM) olarak adlandırılan bu taşeronlar, başka şirketlerin markasını taşıyacak telefonların üretimini gerçekleştiriyor. Wingtech, bu grubun önde gelen üreticileri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy A serisi dışında Çin’de üretim yapacak mı?

Bu yaklaşım kısa vadede Samsung’a ekonomik anlamda önemli bir fayda sağlayabilir. Ancak uzun vadede şirketin marka imajına zarar verme riskini de beraberinde getiriyor. Samsung’un üreticiler üzerindeki doğrudan kontrolünün fazla olmaması durumunda ürün kalitesinin düşebileceği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy A serisi için alınan bu karar, Güney Koreli şirketin amiral gemisi Galaxy S ve Galaxy Note serilerini etkilemeyecek. Mevcut durum, Samsung’un Çin’deki sıkıntılarının ne boyutta olduğunu göstermesi açısından da önem taşıyor. Kararın mevcut durumu nasıl değiştireceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER