Teknoloji

Samsung Exynos yonga setlerini diğer şirketlere satmaya başlıyor

samsung exynosSamsung, yonga seti pazarındaki pastadan da bir pay alma konusunda istekli görünüyor. Güney Koreli şirket, Exynos yonga setlerinin üretimini artırmaya hazırlanıyor. Samsung Exynos serisi yonga setlerinin diğer akıllı telefon üreticileri tarafından da kullanılmasını hedefliyor.

Samsung hâli hazırda akıllı telefon yonga seti pazarının dördüncü sırasında yer alıyor. Pazarın zirvesinde Samsung’un iş ortaklarından biri olan Qualcomm bulunuyor. Qualcomm’u sırasıyla Apple ve MediaTek izliyor. Sektörel kaynaklara göre, Samsung öncelikle orta segmentteki akıllı telefonlar için yonga satmayı amaçlıyor. Eğer Samsung’un planı başarılı olursa, özellikle MediaTek için 2018 zor geçebilir.

Analistler, Samsung’un yonga setindeki pazarını payını artırmak için başka üreticilerle satış yapmakla yetinmeyeceğini belirtiyor. Güney Koreli şirketin Exynos serisi yonga setlerini kendi ürünlerinde de daha yoğun kullanacağı ve böylelikle 2020 ile birlikte dağıtıma çıkacak 5G döneminde avantaj sağlamayı amaçladığı söyleniyor.

Samsung Exynos yonga setlerini ilk olarak kime satacak?

Samsung Exynos yonga setlerinin ilk müşterilerinin kim olacağı henüz bilinmiyor. Apple ve Huawei gibi kendi çözümlerini geliştiren şirketler denklem dışı olsa da, kendi işlemci çözümlerine sahip olmayan üreticiler Samsung için potansiyel hedef olarak görünüyor.

İLGİLİ HABERLER