Teknoloji

Samsung Exynos 2200 çipinin duyurusunu erteledi

samsung exynos 2200

Samsung Exynos 2200 işlemciyle ilgili haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. İlk haberlerde işlemcinin çıkışı için 2021’in kasım ayı işaret edilse de, daha sonra tanıtım tarihi olarak 11 Ocak 2022 gündeme gelmişti. Samsung’dan bugün itibarıyla bir açıklama veya ipucu paylaşılmaması, işlemcinin çıkışının bir kez daha ertelendiğini gösteriyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe, üst segmentte konumlanan Exynos 2200’ün geçtiğimiz yıl çıkacağını belirtmiş ancak bu iddia gerçeğe dönüşmemişti. Ardından 11 Ocak 2022 tarihi gündeme gelse de, Samsung bünyesindeki iç sorunlar nedeniyle bu hedef de tutturulamamışa benziyor.

Ice Universe tarafından yapılan yeni paylaşım da duyurunun ertelendiğini gösteriyor. Küresel çip pazarında uzun süredir devam eden sıkıntıların da durumun faktörlerinden biri olduğu söylenebilir.

Exynos 2200’ün duyurusunu engelleyen sorunların ne olduğu hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak Samsung’un yeni işlemcisinin bugün tanıtılmayacağı anlaşılıyor. Şirket daha önce Exynos 2200 ile ilgili bazı bilgiler paylaşmış ve işlemcinin oyun yeteneklerinin bir kısmını gözler önüne sermişti.

Samsung Exynos 2200 ilk olarak Galaxy S22 serisinde boy gösterebilir. Şirketin S22 serisini bazı bölgelerde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, bazı bölgelerde de Exynos 2200 işlemciyle sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. S22 serisinin 8 Şubat’ta tanıtılacağı söylense de, Samsung’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER