Teknoloji

Samsung çentiği ortadan kaldıracak ekran üzerinde çalışıyor

samsung galaxy note 9 sound on display
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ekranda çentik açılmasına gerek bıraktırmayacak yeni bir OLED panel teknolojisi üzerinde çalışıyor. Söz konusu bilgi, Samsung sızıntılarıyla bilinen Ice Universe adlı bir Twitter hesabı tarafından sızdırıldı.

Ice Universe ya da kaynaklarından bir tanesi, Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen 2018 Samsung OLED Forum etkinliğine katılmış. Bu etkinlikte Samsung’un ekran iştiraki Samsung Display, bir sunum slaytı göstermiş. Bunda da geliştirilmekte olan bazı OLED teknolojileri gösteriliyormuş.

Bu teknolojilerden bir tanesi UPS olarak kısaltılan, açılımı ise Under Panel Sensor, ya da Türkçesiyle Panel Altı Sensör teknolojisi.

UPS, bir akıllı telefonun ön kamerasının ekran paneli altında gizlenmesine izin verecek. Böylelikle Samsung veya şirketten OLED paneller tedarik eden bir başka üretici çentiksiz, gerçek anlamda tamamen çerçevesiz ekran üretebilir.

Ayrıca Samsung, dokunsal geri bildirim ve sesi de akıllı telefon boyutlarındaki bir OLED panele entegre etmek için çalışıyor. Tüm bu gösterilen teknolojilerle üretilen OLED panellerin tüketicilerle buluşacak cihazlara gelmesi için en az bir ya da iki yılın geçmesi gerekecek.

Belki de gelecek yıl göreceğimiz Samsung Galaxy S10 veya Samsung Galaxy Note 10, bu teknolojiyi barındıran ve sınırlara kadar yayılmış bir OLED panelle gelebilir.

İLGİLİ HABERLER