Teknoloji

Samsung’un Apps Edge patenti Galaxy S6 edge’in ekranına işlev kazandırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00062

Samsung, “Apps Edge” adını taşıyan bilgisayar uygulama yazılımının patentini almak için başvuruda bulundu. Söz konusu patent sayesinde akıllı telefon ve tabletlerde sık kullanılan uygulamalar organize edilebilecek, hızlı erişim sağlanacak.

Apps Edge ile Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarından Galaxy S6 edge’e daha fazla işlev kazandırması veya önümüzdeki aylarda görücüye çıkması beklenen Galaxy Note 5’in özelliklerini artırması öngörülüyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi [/quote_box_center]

Samsung Galaxy S6 edge’in ekranında işlevsel kaygılardan çok estetik kaygılar ön plana çıkarken, geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Note Edge’de kavisli bölüm bildirim ve ikon gösterimi için kullanılıyor. Apps Edge ile Samsung Galaxy S6 edge’in ekranına da benzer işlevlerin kazandırılması muhtemel gözüküyor.

Phandroid sitesiyse Samsung’un kavisli alanları üçüncü taraf yazılımcılara açabileceğini ve bu tasarımdan faydalanabilecek uygulamaları kullanıcılara ulaştırabileceğini belirtiyor. Phandroid’in haberinde Apps Edge’in bir uygulama mağazası ismi olabileceği iddia edilse de, patent başvurusuna bakıldığında bu ihtimal düşüyor.

İLGİLİ HABERLER