Manşetler

Samsung Android 9 Pie ile ücretsiz tema kullanımını 14 günle sınırlayacak

samsung akıllı telefon

Samsung Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımına ocak ayı itibarıyla başlamayı planlıyor. Şirket en yeni Android sürümünü dağıtırken kullanıcılarının Galaxy telefonlarını üçüncü taraf temalarla kişiselleştirmesini etkileyecek bir değişiklik de gerçekleştirecek. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Android sürümüyle birlikte kullanıcıların ücretsiz temaları kullanımı 14 günle sınırlandırılacak. 14 günün ardından Galaxy telefon sahiplerinin Samsung’un stok temasına dönmesi gerekecek.

Kullanıcılara ücretsiz temaları kaldırılmadan önce iki adet bildirim gösterilecek. Bu bildirimlerden ilki 14 günlük sürenin dolmasından 24 saat önce gönderilecek. İkinci bildirim ise sürenin bitimine 10 dakika kala kullanıcıların karşısına çıkacak. Samsung’dan yapılan açıklamada kullanıcılara bu bildirimlerle birlikte hızlı şekilde tema değişimi yapmaları için farklı tema önerileri de sunulacağı belirtilirken, bu önerilerin ücretli seçeneklerden oluşma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Samsung, Galaxy Mağaza’da sunduğu ücretli temalardan komisyon alarak gelir elde ediyor.

Samsung’dan konuyla ilgili olarak kullanıcılara gönderilen açıklamada, yapılan değişikliğin sebebi şu şekilde açıklandı: “Tasarımcılarımızın yüksek kaliteli ürünler oluşturmasına yardımcı olmak ve sizlere dengeli ve tatmin edici hizmet sunmak için politikamızda gerçekleştirdiğimiz değişiklikleri anlayışla karşılamanızı umuyoruz.”

Samsung Android 9 Pie ile birlikte yeni bir arayüz deneyimine geçecek

Samsung Android 9 Pie güncellemesiyle birlikte yeni bir arayüz deneyimine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Şirket, Android 9 Pie üzerine inşa edilen One UI adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzünü geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği geliştirici konferansında duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER