Teknoloji

Samsung Android 9 Pie ile kamera arayüzünde de değişiklik yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Android 9 Pie güncellemesiyle birlikte Google‘ın sunduklarının dışında daha köklü bir değişimi kullanıcılarına ulaştırmaya hazırlanıyor. Yeni Android sürümüyle birlikte Samsung’un One UI adını verdiği yeni kullanıcı arayüzü de dağıtıma çıkacak. Şirket yeni kullanıcı arayüzüyle önümüzdeki dönemde çıkaracağı katlanabilir telefonlar da dahil olmak üzere tüm Galaxy telefonlarında ortak bir tasarım dili yerleştirmeyi planlıyor. Ancak şirketin bu amaç uğruna gerçekleştireceği değişikliklerden bazıları, tüm kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığı son yıllarda hem kullanıcılar hem cihaz üreticileri hem de geliştiriciler için önemli odak noktalarından biri hâline gelmiş durumda. Dolayısıyla Samsung’un da bu deneyimi geliştirmeye yönelik adımlar atmasına şaşırmamak gerekiyor. Bu çalışmalarda temel amaç en sık kullanılan özellik ve işlevlere ulaşmayı kolaylaştırmak olsa da, Samsung yeni arayüzünde selfie çekmenin video kaydından daha önemli olduğuna karar vermişe benziyor.

One UI için hazırlanan en yeni beta sürümüyle birlikte Samsung’un Kamera uygulamasında da küçük ancak önemli bir değişiklik yapılıyor. Samsung Kamera uygulamasının mevcut sürümünde video kayıt tuşu deklanşör tuşunun hemen yanında yer alıyor. One UI ile bu tuşun yerini arka ve ön kameralar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir butonun aldığı görülüyor. Video kayıt özelliğine ise ayrı bir mod üzerinden erişilebiliyor.

samsung android 9 pieBu da yeni sürümle birlikte video kaydını başlatmak için ekstra bir dokunuş daha yapmanın gerekeceğini gösteriyor. Samsung’un kamera uygulaması, yapılan değişiklikle iOS’in kamera uygulamasına bir adım daha yaklaşmış olacak.

Samsung Android 9 Pie ve One UI için hâlâ beta sürecini devam ettiriyor. Dolayısıyla arayüzdeki bu değişikliğin nihai olmaması ve yeniden eskiye dönülmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Bunun olup olmayacağını görmek içinse 2019’un ilk ayını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER