Teknoloji

Samsung Android 9 Pie dağıtımı için sonunda tarih verdi

samsung one ui

Uzun yıllar boyunca eleştirilen Samsung TouchWiz kullanıcı arayüzü artık miadını doldurdu. Yerini alması planlanan Samsung Experience kullanıcı arayüzünün de ömrü fazla uzun olmadı. Güney Koreli şirket, geliştirici konferansında One UI adını verdiği yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu. Samsung Android 9 Pie üzerine inşa ettiği One UI arayüzünü tanıtırken, Android 9 Pie güncellemesi için de beta testi dönemini yakında başlatacağını açıkladı.

Samsung’un yeni kullanıcı arayüzüne One (Bir) adını vermesinin altında çeşitli nedenler yatıyor. Birleştirme ve odaklama temalarının baskınlığı söz konusu nedenler arasında öne çıkıyor. Örneğin, arayüzde tek bir şey üzerine odaklanma konusuna özellikle vurgu yapılıyor. Buna ek olarak, One UI’nin farklı formattaki Samsung Galaxy cihazları arasında ortak bir kullanıcı deneyimi sunma isteği de şirketin motivasyonları arasında bulunuyor.

Samsung, alışılageldiği gibi, kendisini stok Android’den farklılaştırma konusunda önemli sıkıntılar yaşıyor. Android 9 Pie’ın yuvarlak köşelerini alan şirket, bu tercihi arayüzün tüm boyutlarına uygulayarak Google’ın yaklaşımının da ötesine geçiyor. Samsung’un telefonun rengiyle arayüzün rengini birleştirme tercihi de ayrıca dikkat çekiyor. Böylelikle mavi renkli bir Samsung’a sahip olanlar, mavi tonlarında bir kullanıcı arayüzü tarafından karşılanacak.

Samsung Android 9 Pie betasını test etmeye başlıyor

Samsung Android 9 Pie ve One UI kullanıcı arayüzünü test etmeye kasım ayı içinde başlayacak. Ancak beta programına katılım Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Polonya, Güney Kore, İspanya, İngiltere ve ABD ile sınırlı olacak. Beta programına katılım ABD’de Samsung +, diğer ülkelerde ise Samsung Members programı üzerinden yapılacak. Android 9 Pie güncellemesinin nihai versiyonu ise ocak ayı itibarıyla Galaxy S9, S9+ ve Note 9 sahipleriyle buluşmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER