Teknoloji

Samsung’dan akıllı TV’ler için ürkütücü gizlilik sözleşmesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-tizen-smart-tv-010115

Ünlü yazar George Orwell’in yaşam şartlarının berbat olduğu bir dünyayı anlattığı eseri 1984’ün yayınlanmasının üzerinden 70 yıla yakın bir zaman geçti. Kitapta ortaya koyulan öngörülerden bazıları çok önceden gündelik hayata girmiş olsa da, bazıları da 2015 itibarıyla gerçeğe dönüşeceğe benziyor. Samsung’un veri toplayabilen akıllı televizyonları için hazırladığı gizlilik sözleşmesi bu ürkütücü dönüşümün işaretini veriyor.

Sözleşmede Samsung’un akıllı televizyonunun sesli komutları ve konuşmalarda geçen bazı cümleleri yakalayıp saklayabileceği, böylelikle ses tanıma özelliğinin geliştirilebileceği belirtiliyor. Ses tanıma ile kaydedilen cümlelerin içinde bulunan hassas bilgilerin üçüncü taraflar aracılığıyla transfer edilebileceği uyarısı da sözleşmede yapılabiliyor.

Ses tanıma özelliğini kullanan hemen hemen tüm cihazlar kullanıcı ihtiyaçlarını daha iyi tahmin etmek için benzer dinleme ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Samsung’un gizlilik sözleşmesi türünün tek örneği olmasa da, salonun ortasında duran bir cihazın konuşulanları dinlemesi akıllara son derece popüler bir roman olan 1984’ü getiriyor.

İLGİLİ HABERLER