Manşetler

Samsung 2014’te phablet ve tablet seçeneklerini çeşitlendirecek

Samsung geçtiğimiz cuma günün 2013 dördüncü çeyrek finans raporunu açıkladıktan sonra gerçekleştirdiği telekonferans toplantısında bu yıla yönelik cihaz planlarından da bahsetti.

samsung-galaxy-notepro-4-070114ZDNet Kore tarafından verilen habere göre, şirket bu yıl içinda daha büyük ekranlı yeni tabletler ve phablet cihazlar çıkarmayı hedefliyor. Samsung’un idari direktörü Hyunjoon Kim, şirketin CES 2014’te tanıtılan Galaxy NotePRO 12.2 ve Galaxy TabPRO 12.2 ile birlikte iş yerleri için büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlı yeni bir tablet kategorisi oluşturduğuna dikkat çekti, yeni modellerin de gelebileceğinin ipuçlarını verdi. Buna ek olarak yönetici şirketin Galaxy Tab ailesi etrafında farklı ihtiyaçlara göre modifiye edilmiş çeşitli tablet modelleri geliştireceğini de söyledi.

Samsung geçmişte akıllı telefon işlerinde yaptıklarını tablet faaliyetlerinde de yapıyor gibi görünüyor. Piyasayı farklı türlerde, farklı ihtiyaçlara ve bütçelere hitap eden tabletlerle doldurmak, şirketin uzun zamandır Apple’ın hakimiyetinde olan pazarda biraz daha iddialı hâle gelmesini sağlayabilir.

Akıllı telefon tarafına bakıldığı zaman, şirketin ekran büyüklüğü 5 ila 6 inç arasında değişen “phablet” cihazlarından daha fazla çıkarmayı planladığı anlaşılıyor. Yönetici Samsung Electronics’in 2011’de Galaxy Note ile başlayarak büyük ekranlı akıllı telefon pazarında kendisini lider olarak konumlandırdığına vurgu yaptı.

Samsung’un gelecekteki phablet’leri de muhtemelen farklı görsel deneyimler sağlayacak, geliştirilmiş S Pen işlevleri ve çoklu pencerede çalışma imkanı sunacak.

Görünen o ki Samsung, mobil pazarda geleceğinin hâlâ güçlü olduğuna yatırımcılarını inandırmayı amaçlıyor. Şirketin mobil cihaz satışlarında bir önceki çeyreğe göre büyümede düşüş yaşamış olması bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştu.

İlgili >> ZDNet Kore (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER