Manşetler

Samsung 2010’dan bu yana 200 milyon Galaxy S serisi akıllı telefon sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde konuşan Samsung Mobile CEO’su JK Shin, 2010’dan bu yana sattıkları Galaxy S serisi akıllı telefon sayısının 200 milyona ulaştığını açıkladı. 200 milyona ulaşılmasını sağlayan cihazlar arasında orijinal Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy S4 ve bu telefonların mini versiyonları bulunuyor.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00024

Galaxy S III’ün başarılı satış performansının ardından Samsung 2012 tamamlanmadan 200 milyon satış rakamına ulaşmayı kendisine hedef olarak belirlemişti. Ancak şirket bu hedefe ancak 2014’ün başı itibarıyla ulaşabildi. Samsung’un en büyük rakibi olan Apple ise geçtiğimiz kasım ayında 2007’den bu yana toplam 421 milyon iPhone sattığını açıklamıştı.

Samsung geçtiğimiz yılın ocak ayında satılan toplam Galaxy S serisi telefon sayısını 100 milyon olarak açıklamıştı. MWC 2014’te yapılan son açıklama ise şirketin neredeyse 1 yıllık bir süre içinde 100 milyon Galaxy S serisi telefon satmayı başardığını gösteriyor. Şirket 2013’ün ekim ayı itibarıyla 40 milyon Galaxy S4 sattığını duyurmuştu. Bir yıl içinde gerçekleştirilen 100 milyon Galaxy S serisi akıllı telefon satışı Samsung’un akıllı telefon pazarındaki etkisinin ne denli büyük olduğunu bir kez daha gösteriyor. Dün akşam tanıtılan ve nisan ayında piyasaya sürülecek olan Galaxy S5’in bu rakamlara nasıl bir katkıda bulunacağı ise şimdiden merak ediliyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER