Teknoloji

Samsung 200 MP sensörüyle ilgili yeni bilgiler paylaştı

samsung 200 mp isocell hp1

Samsung 200 MP çözünürlüklü ISOCELL HP1 sensörüyle mobil görüntü sensörleri pazarında sınırları zorlamayı sürdürüyor. Güney Koreli şirket, henüz son kullanıcılarla buluşmayan bu sensörle ilgili yeni detaylar paylaştı.

HP1 derin öğrenme temelli re-mozaikleme algoritması sayesinde farklı sensörler gibi işleyebiliyor. 2×2 piksel birleştirme yapabilen sensör, 1.28 µm piksel büyüklüğüyle 50 megapiksel kareler yakalayabiliyor. Bu modda görüş açısını mümkün olan en düşük seviyede küçülterek 200 megapiksel video kaydı yapmak mümkün oluyor.

4×4 piksel birleştirme teknolojisi ise  2.56 µm büyüklüğünde piksellerle 12.5 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalamayı sağlıyor. Bunun pazardaki pek çok sensördekinden daha büyük bir değer olduğunu belirtmek gerekiyor. Smart-ISO Pro ve Aşamalı HDR gibi akıllı özellikler de gelişmiş ışık yakalama sistemini biraz daha kuvvetlendiriyor.

Samsung 200 MP çözünürlüklü sensörünü ilk olarak hangi telefonunda kullancağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak bu konuda ilk adım yine Xiaomi’den gelebilir Samsung’un 108 MP sensörünü telefonuna yerleştiren ilk üretici olan Xiaomi’nin ISOCELL HP1’de de ilk sırayı kaptırmayacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER