Manşetler

Sailfish OS bundan böyle Android uygulamaları ve donanımlarıyla da uyumlu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jolla Sailfish OS için önemli bir duyuru yaptı. İşletim sistemi artık Android uygulamaları ve donanımıyla uyumlu şekilde çalışabiliyor. Bu, Android cihaz sahiplerinin hareket tabanlı kontrollere sahip olan Sailfish işletim sistemini çeşitli uygulama mağazaları aracılığıyla kullanabileceğini gösteriyor.

jolla-sailfish-os-akilli-telefon-200513Jolla, bu önemli adımla birlikte Sailfish OS’in Android için üretilmiş akıllı telefon veya tablet gibi çeşitli donanımlarda çalışabileceğini gösteriyor. İşletim sistemi çeşitli yongaset veya donanım konfigürasyonlarına sahip cihazlar üzerinde kullanılabilir hâle geldi. Duyuru, Android işletim sistemi için özel donanım geliştiren tablet veya akıllı telefon üreticilerinin aynı donanımı Sailfish OS ile çalışacak şekilde de çıkarabilecekleri anlamına geliyor.

Bu destek sayesinde Sailfish OS donanım üreticilerinin gözünde biraz daha ilgi çekici hâle gelebilir. Böylelikle Sailfish OS ile çalışan bir cihaz geliştirmek için ayrı bir donanım çıkarmak gibi zahmete girişmek de gerekmemiş olacak. Ne var ki, donanım üreticilerinin Android’in popüler olduğu bir ortamda Sailfish OS’i ne kadar dikkate alacaklarını da merak ediyoruz.

MeeGo’nun temelleri üstüne inşa edilmiş olan Sailfish OS, akıllı telefon üreticilerinin muzdarip olmaya başladığı patent savaşlarına karşı dayanıklı bir işletim sistemi geliştirme parolasıyla şekillenmeye başlamıştı. Ancak patent savaşlarının, işletim sistemiyle ilgili çalışmaların başladığı 2012 yılına göre biraz dindiğini söylemek gerek. Yine de, bu durum Sailfish OS’in hiç şansı olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu arada Jolla, Sailfish ile çalışan ilk akıllı telefonunu geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı.

İlgili >> Jolla

İLGİLİ HABERLER