Teknoloji

Rusya internet trollerine YotaPhone hakkında iyi şeyler yazmaları için para ödüyor

yotaphone-061214-1

Rusya’nın politik amaçlarına ulaşmak adına bir grup internet yazarına para ödediği biliniyordu. The Guardian tarafından yayınlanan bir haber, bu grubun bir kısmını ve gündemlerinin ne olduğunu ortaya koyuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i övmek ve ABD’yi saldırmak gibi politik görevlerin yanı sıra, Rusya’nın en bilindik akıllı telefonunu övmek de “trol” adı verilen bu kullanıcıların görevleri arasında yer alıyor.

YotaPhone 2 tarafsız çevrelerin de hakkında olumlu yorumlar bulunduğu bir cihaz olsa da, trollere cihaza dair iyi şeyler yazmaları için gizli olarak para ödendiği belirtildi. Rusya bir devlet şirketi aracılığıyla Yota’daki hisselerini kontrol ediyor. Yota yönetiminin Rusya’nın bu eyleminden haberdar olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

The Guardian, haberde bahsi geçen internet trollerinin Rus devletiyle bağlantısının sızan belgeler aracılığıyla ortaya çıkarıldığını belirtirken, ele geçirilen belgelerin bir kısmında YotaPhone için “canlı” yorumlar yazılmasının talep edildiği görülüyor.

Rusya’nın trol kadrosu sadece Rusya ile ilgili haberlerin altına yorum yazmaktan daha fazlasını yapıyor. Rus devletinin görüş açısını yaymak için kurulan internet sitelerinin içerikleri troller tarafından yönetiliyor. Ekip gizliliğini korumak için vekil sunucular üzerinden çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER