Teknoloji

Royole Mirage akıllı hoparlör sıra dışı tasarımıyla dikkat çekiyor

royole mirage

Royole, dünyanın katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu FlexPai‘yi 2018’in sonlarında sergilediğinde dikkatleri üstüne toplamıştı. FlexPai şirkete akıllı telefon pazarında büyük bir katkı sağlamasa da, Royole katlanabilir ekran alanındaki uzmanlığını ilginç ürünlerde kullanmaya kararlı görünüyor. Bu ürünlerin en yenisi Royole Mirage Smart Speaker adını taşıyor.

Mirage Smart Speaker, isminden de anlaşılabileceği üzere, bir akıllı hoparlör. Silindir şeklindeki hoparlör, tüm yönlere ses çıkışı yapabiliyor. Mirage’ı rakiplerinden ayıran ise etrafını saran, dokunma desteğine sahip, 1440 x 1920 piksel çözünürlüklü, 7.8 inç AMOLED ekran oluyor.

5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera da taşıyan hoparlörde, iki adet uzak mesafe hoparlörü de mevcut. Böylelikle Mirage’ın Amazon Alexa’ya verilen sesli komutları duyması da mümkün oluyor.

Üç adet 48mm sürücü ve pasif bas anteni barındıran akıllı hoparlör, 30W gücünde ses çıkışı sağlıyor. Mirage’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 524 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı da eşlik ediyor.

Royole Mirage ne zaman çıkacak?

Royole’un CES 2020’de sergilediği bir diğer yeni ürün ise RoWrite 2. Şirketin akıllı defterinin yeni versiyonu, selefine kıyasla yüzde 40 daha hafif olması, pil ömrünün daha uzun olması ve daha yüksek doğruluk oranıyla geliyor. Akıllı defterde kağıda yazılanların doğrudan akıllı telefon uygulamasına aktarılması için Royole’un esnek sensöründen yararlanılıyor. Sensörler RoWrite 2’nin deri kaplamasına yerleştirilirken, yazım işlemi için de kablosuz olarak şarj edilen özel kalemden yararlanılıyor.

RoWrite 2

Royole’un akıllı hoparlörü Mirage, 899 dolarlık fiyat etiketiyle 2020’nin ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. RoWrite 2 ise mart ayında piyasaya sürülecek. Akıllı deftere sahip olmak isteyenlerin 129 dolar ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER