EğlenceManşetler

Rock On: Müzik bilginizi ölçün

rock-on-001

Akıllı telefonlar fotoğraf meraklıların olduğu kadar, müzik severlerin hayatını da önemli ölçüde değiştirdi. Artık insanlar sevdikleri şarkıları diledikleri yerde ve zamanda rahatlıkla dinleyebiliyor. Cihazların yerleşik müzik uygulamaları, çevrim içi müzik servisleri, YouTube gibi seçenekler müziğe her zaman her yerde ulaşmayı mümkün kılıyor. Oyun yapımcıları da daima alıcısı olan müziğe kayıtsız kalmıyor. Müzik tabanlı mobil oyunlar kullanıcıların ilgisini rahatlıkla çekmeyi başarıyor. Daha önce SongPop ile müzikal oyun konusundaki iddiasını ortaya koyan oyun stüdyosu FreshPlanet, şimdi de Rock On ile mevcut başarısının üstüne çıkmayı amaçlıyor.

rock-on-002

Rock On başlatıldığı zaman oyunculara ilk olarak Facebook hesaplarıyla entegrasyon kurmayı isteyip istemedikleri soruluyor. Oyuncular diledikleri takdirde bu aşamayı pas geçme şansına sahip olsalar da, bir süre sonra Facebook entegrasyonunun mecburen kurulması gerekiyor.

rock-on-003

Rock On’un kullanıcı arayüzü oldukça sevimli çizgilere sahip. Oyundaki düzey ilerlemesi tek bir arayüz üzerinden görüntülenebiliyor. Yolculuğa rock barın kapısında başlayan oyuncular, düzey düzey ilerleyerek önce barın içine, daha sonra sahneye, daha sonra kulise, daha sonra tur otobüsüne kadar ilerleyebiliyor. Oyunun mevcut 84 düzeyinin bir yolculuğu temsil ettiği duygusu arayüz sayesinde rahatlıkla hissediliyor.

rock-on-004

Rock On’un her düzeyinde oyunculara farklı oyun modları sunuluyor. Ancak farklı oyun modlarıyla tanışmak için öncelikli olarak varsayılan mod olarak kabul edilen Mikrofon Denetimi modunda belli bir ilerleme kaydetmek gerekiyor.

rock-on-005

Mikrofon Denetimi’ni Rock On’un en kolay oyun modu olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Bu modda oyunculara 10 şarkı dinletiliyor ve oyunculardan en az 5 şarkının ismini veya söyleyen kişiyi doğru tahmin etmeleri isteniyor. Düzeyin tamamlanmasının ardından oyunculara seviyede dinledikleri şarkıları satın alma fırsatı da sunuluyor.

rock-on-006

Mikrofon Denetimi modunda beşinci seviyeye geldikten sonra Açılış modunun kilidi açılıyor. Bu modda oyunculardan kendilerine verilen süre içinde 10 bin puan toplamaları isteniyor. Sürenin uzaması için oyuncuların sorulara doğru cevap vermesinin önemli olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var.

rock-on-007

Mikrofon Denetimi modunda onuncu seviye tamamlandığında ise iki farklı mod daha oyuncuların karşısına çıkıyor. Ani Ölüm modunda oyunculardan art arda altı şarkıyı doğru tahmin etmeleri isteniyor. Açılış moduyla benzerlik gösteren Arcade modunda ise oyunculardan 25 bin puan toplamaları talep ediliyor.

rock-on-008

Oyunun kilit açan seviyelerinde oyuncular sadece seçtikleri şarkıcı veya grubun şarkılarından oluşan bir sınava tabi tutuluyor. Rock On’daki her bir düzeyin belli bir konsept çerçevesinde oluşturulduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var. Kimi seviyelerde 80’li yılların rock şarkıları oyunculara sorulurken, kimi seviyelerde pop-rock kategorisine ilişkin bilgiler ölçülüyor.

rock-on-009

Rock On’da oyuncular 10,49 TL ödeyerek ara sıra karşılarına çıkan reklamlardan tamamen kurtulabiliyor. Sevimli grafikleri ve geniş müzik arşiviyle Rock On, müzik severleri, özellikle rock müziğe ilgi duyanları, kendisine kolaylıkla bağlayacak bir oyun profili çiziyor.

İLGİLİ HABERLER