Eğlence

Rock Band’in geliştiricisinden müzik odaklı yeni bir iOS oyunu: Record Run

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rock Band oyununun geliştiricisi olan stüdyo iPhone ve iPad için yeni bir ritm oyunuyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Oyun, her bir oyuncunun kendi müzik kütüphanesinin etrafından oluşturulan seviyelerde gerçekleşiyor.

record-run-rockstar-120514

Geçen hafta içinde çıkan Record Run’da, dinlenen şarkıya göre oluşturulan yol üzerinden karakterin yukarı aşağı veya kenardan kenara sürüklenmesiyle engellerden kaçınma, üstlerinden atlama veya altlarından kayma gibi hamleleri gerçekleştirmesi sağlanıyor. Size yabancı olan bir şarkı seçtiğinizde bu işlem biraz zorlayıcı olabilir, ancak çalan şarkının ritmini bir kez hissettikten sonra Record Run favori şarkılarınız üzerinde eğlenceli bir deneyim yaşamanıza olanak sağlıyor.

Oyun temel seviyede ve kendisini tekrarlayan bir yapıya sahip. Oyunculara bir yandan daha yüksek skor yapmaları konusunda çabalamalarını söylerken bir yandan da sürekli geçmeleri gereken yeni hedefler gösteriyor. Bu da sahip olduğunuz farklı şarkılarla oyunun daha eğlenceli hâle gelmesini sağlıyor. Ne var ki, tüm şarkılarınızı tek bir seferde arka arkaya oyunda kullanmanız mümkün olmuyor. Record Run’ı oynamak ücretsiz, ancak bu ücretsiz versiyonda başlangıçta ne kadar şarkı ekleneceği kısıtlanıyor. Çeşitli hedefleri geçerek veya doğal olarak, uygulama içi satın alma yolunu kullanarak çeşitli kilitleri açabilirsiniz. Oyun şu an için sadece iOS’te çalışıyor, ancak geliştirici Harmonix’in söylediğine göre çok yakında Android’e de gelecek.

Her ne kadar oyun çok karmaşık görünmese de, çizgi film tarzı sayesinde eski bir konsol oyununun havasını taşıyor. Aynı zamanda kullanıcının şarkılarını oyunun içine anlaşılır şekillerde eklemeyi de iyi şekilde beceriyor. Aslında bu beklenen bir şey, ne de olsa Harmonix bu tarz oyunlarıyla biliniyor. Rock Band’i ve orijinal Guitar Hero oyunlarını geliştiren stüdyo olan Harmonix’in bu alanda uzun yıllardan gelen deneyimi bulunuyor. Ayrıca şirket 2007 yılında Phase adında, Guitar Hero tarzı basit bir oyunu iPod classic için çıkarmıştı. Bu oyun da tıpkı Record Run gibi, kullanıcının müzik kütüphanesi etrafında geliştirilmişti.

Record Run Harmonix’in daha önceki oyunları kadar derinlikli görünmese de, bir yandan müzik dinlerken bir yandan da oyun oynarak çifte eğlence yaşamak için Record Run denemeye değer görünüyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER