Teknoloji

Epic Games Guitar Hero’nun geliştiricisini satın aldı

epic games

Epic Games; Guitar Hero, Rock Band, Dance Central ve son olarak da Fuser gibi oyunları geliştiren oyun stüdyosu Harmonix’i satın aldı. Taraflar arasındaki anlaşmanın mali koşulları konusunda bilgi verilmezken, Epic’in Harmonix vizyonunun metaverse’ü de kapsadığı belirtildi. İki şirketin yakında Fortnite için müzikal yolculuklar ve oyun deneyimi tasarlayacağı da ifade edildi.

Bu açıdan bakınca Epic’in Harmonix’le ilgilenmesi oldukça mantıklı görünüyor. Fortnite’ta marka iş birliklerinin yanı sıra sanal konserler de oldukça popüler. Son iki yılda Ariana Grande ve Travis Scott gibi popüler isimlerin verdiği konserler de oyuna olan ilgiyi artırmıştı. Scott’un konserini 12.3 milyondan fazla kişi izlemişti.

Harmonix mevcut oyunlarını desteklemeye de devam edecek. Bu da Rock Band oyuncularını yeni indirilebilir içeriklerin, Fuser oyuncularını da yeni etkinliklerin beklediği anlamına geliyor.

Epic Games, Harmonix’in Valve’ın çevrimiçi mağazası Steam’deki oyunlarını da mağazadan çekmeyecek. Oyunların Steam’de satışı devam edecek.

İLGİLİ HABERLER