EğlenceTeknoloji

Riot Games’in ilk Netflix dizisi Arcane’in fragmanı yayınlandı

riot games arcane netflix fragman
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Riot Games’in ilk dizisi olan Arcane, 7 Kasım’da çıkacak. Merakla beklenen dizinin ilk fragmanı, Netflix’in global etkinliği Tudum’da paylaşıldı. Dizi, League of Legends Dünya Şampiyonası’nın finalinden saatler sonra Çin’de Tencent Video’da ve küresel olarak Netflix’te yayınlanacak.

Dizi üç farklı kısımdan ve her kısım başına üçer bölümden oluşuyor. İlk üç bölüm iki kardeşin kökenlerine odaklanacak ve 7 Kasım’da yayınlanacak. İkinci kısım bir hafta sonra 13 Kasım’da ve üçüncü kısım ise 20 Kasım’da yayınlanacak. Riot Games’e göre dizinin çıkışı, League of Legends markasının hayranı olan tüm oyuncular için yapılacak küresel kutlamanın temelini oluşturacak.

Arcane’de Jinx, Vi, Jayce ve Caitlyn gibi tanıdık yüzler olacak. Hikâye devam ettikçe oyuncular, bu karakterleri bugün tanıdığımız efsanevi şampiyonlara dönüştüren olaylar hakkında bilgi edinecek. Ayrıca Zaun vatandaşı olan ve gelişen dünyaya şekil vermekte çok önemli roller oynayan Vander ve Silco gibi yeni karakterlerle de tanışacaklar.

Riot Games CEO’su Nicolo Laurent, “Dünyanın dört bir yanında, LoL’ü ve evrenini seven sayısız oyuncu var. Runeterra’yla ilgili markaya yaraşır içerikler üretirken bize ilham veren şey, oyuncuların tutkusu. Arcane’in çıkışı Riot için yeni bir dönemin başlangıcı. Oyuncuların oyunlar, eğlence sektörü ve sporda onlar için neler planladığımızı görmelerini iple çekiyoruz. Bu önemli anı kutlamak için oyuncuları şahane bir çıkış deneyiminin merkezine koyuyoruz. Dünya Şampiyonası ve Arcane rekabeti, eğlenceyi ve topluluğu yepyeni bir şekilde bir araya getirerek kapsamlı bir küresel kutlama deneyimi sunacak. Oyuncular için süper bir hafta sonu olacak diyebiliriz.” dedi.

Arcane’in yaratıcılarından Alex Yee ise “Arcane, ikilikler üzerine kurulu bir hikâye. Karakterlerin bir şehrin iki yarısında, birbirine zıt olan ama birbirini tamamlayan değerler ve fırsatlarla nasıl bölündüğünü inceliyor. Her birinin kendi iyi ve kusurlu yönleri var. Kendi hikâyenizde kahramanken başkasının hikâyesinde kötü olabilirsiniz. Arcane’deki şampiyonlar oyuncuların oyunlarımızdan tanıdığı ve sevdiği karakterler. Çok tanıdık gelecekler ama onları dizi formatına uyarladığımız için bazı farklılıklar olabilir. Dizi, karakterlerimizin aileleri ve gelenekleri onların ilke ve inançlarıyla ters düşünce ne kadar ileri gideceğini keşfedecek. Kişisel mücadeleleri dünyayı hiç beklemedikleri şekilde etkileyecek ve iki kardeş şehrin geleceğine yön verecek” dedi. 

Arcane’in yaratıcılarından Christian Linke de “Arcane’i oluşturmaya başladığımızda Jinx ve Vi’ın hikâyesi gibi çok özel bir fırsatın elimizde olduğunu biliyorduk. Ailen için neler yaparsın, hangi değerlerinden vazgeçersin ve bu süreçte ne gibi çatışmalara göğüs gerersin fikrini keşfetmek istiyorduk. Fortiche ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz elle çizime dayalı sanat stilini ve detaylı karakter animasyonlarını böyle bir hikâyeyle birleştirerek oyunculara League of Legends evreninden zengin kareler sunduk.” şeklinde konuştu.

Riot, bu haftanın başında Arcane için dünya genelindeki seslendirme sanatçılarını duyurmuştu. İngilizce için dünya genelindeki seslendirme sanatçıları şöyle:

• Vi: Hailee Steinfeld

• Caitlyn: Katie Leung

• Jayce: Kevin Alejandro

• Silco: Jason Spisak

• Jinx: Ella Purnell

• Mel: Toks Olagundoye

• Vander: JB Blanc

• Viktor: Harry Lloyd

İLGİLİ HABERLER