Teknoloji

RIM Türkiye ofisinden BlackBerry’lerdeki kesintiyle ilgili durum açıklaması

BlackBerry kullanıcıları hafta başından beri başta BlackBerry Messenger olmak üzere e-posta ve web erişimlerinden sıkıntı yaşıyor. Pazartesi günü öğlen başlayan kesinti dün bir ara giderilmiş, ancak birkaç saat sonra sıkıntı yeniden baş göstermişti. BlackBerry İnternet Servislerinde yapılan güncelleme nedeniyle kesinti yaşandığı haberleri ortalıkta dolaşmıştı.

BlackBerry cihazlarında yaşanan bu erişim problemi nedeniyle kullanıcılar bir hayli muzdarip. Twitter’a girip “BlackBerry” diye aratırsanız, konuyla ilgili olarak birçok tweet’in atıldığını göreceksiniz. RIM Türkiye de bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada RIM’in altyapısındaki temel devre anahtarlarından birinde oluşan arıza nedeniyle sorun yaşandığı dile getirildi. Sorunun çözülmesi için çalışmalar sürmekteymiş.

RIM’in basın açıklamasını yazının devamında bulabilirsiniz.

İşte RIM Türkiye ofisinden yayınlanan resmi açıklama:

“Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Hindistan, Brezilya, Şili ve Arjantin?deki BlackBerry kullanıcılarının mesajlaşma ve internet tarayıcısında yaşadıkları gecikmeler, RIM altyapısındaki temel devre anahtarlarından birinde oluşan arıza nedeniyle meydana gelmektedir. Sistem, ağdaki akışta bir sorun olduğunda akış yükünü yedek anahtara aktararak yükü kaldıracak yetkinlikte tasarlanmış olmasına ve daha önce test edildiğinde bu işlevi yerine getirebilmiş olmasına rağmen, bu şekilde gerçekleşmemiştir. Sonuç olarak, oluşan yüksek miktardaki veri birikmesini temizleyerek servislerimizi bir an önce normal işleyişine döndürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu durumdan kaynaklı sorun yaşayan kullanıcılarımızdan özür dileriz. Konuyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER