Teknoloji

RIM BlackBerry PlayBook OS 2.1 güncellemesini yayınladı

RIM, bu yazın başlarında ipucunu verdiği BlackBerry PlayBook OS 2.1 güncellemesini sadece Wi-Fi özellikli BlackBerry PlayBook tabletler için yayınladı. Güncellemeyle birlikte RIM’in tabletine birtakım yeni yetenekler ve güvenlik özellikleri geldi. Kullanıcılar PlayBook tabletteki tüm verilerini şifreleme, bunun yanı sıra tabletlerinden BlackBerry akıllı telefonları aracılığıyla SMS gönderme imkanı elde etti.

Sözü edilen SMS özelliği BlackBerry Bridge’in yeni versiyonuyla birlikte sunuluyor. BlackBerry akıllı telefona da sahip olan PlayBook sahiplerinin bu güncellenmiş BlackBerry Bridge uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Bunun yanında işletim sistemi güncellemesi Mesajlar, Kişiler ve Takvim uygulamalarına dikey modda çalışma fırsatı sunuyor. Ayrıca kullanıcılar Print To Go uygulaması aracılığıyla BlackBerry PlayBook üzerinden doküman bastırabilecek. Bu, yazıcı ve tablet ayrı ağlara bağlı olsa bile çalışacak.

BlackBerry PlayBook OS 2.1, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de kullanıma sunulan BlackBerry Mobile Fusion’ın kullanımı kolay kurumsal profil ayarları sayesinde bu alanda da kullanıcılara avantajlar sunuyor. Kullanıcılar BlackBerry Mobile Fusion sunucusuna kablosuz bağlantı üzerinden faydalanma, ActiveSync kimlik doğrulma desteğinden yararlanma, bunun yanı sıra diğer BT poliçe kontrollerine erişme fırsartını ediniyor.

Sadece Wi-Fi destekli PlayBook sahipleri 2.1 güncellemesini şu an ücretsiz olarak indirebilir. Ayarlar uygulamasında yer alan Yazılım Güncelleme bölümü altında yeni güncellemenin bilgisini bulabilirsiniz. Ayrıca yeni versiyon bildirim şeklinde de duyurulacaktır. 328 MB büyüklüğündeki kurulum dosyası Wi-Fi üzerinden indirilebiliyor. Kurulum işlemi bittikten sonra cihaz yeniden başlatılıyor ve PlayBook OS 2.1 güncellemesi böylelikle kurulmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER