Teknoloji

Richard Branson Virgin Galactic ile uzaya gidiyor

richard branson

Richard Branson, uzaya gidiş sırasında Jeff Bezos‘un önüne geçecek gibi görünüyor. Branson’ın sahibi olduğu Virgin Galactic, SpaceShipTwo Unity’nin bir sonraki roketli test uçuşu için uçuş penceresini 11 Temmuz’da açacağını duyurdu. Blue Origin’in Jeff Bezos’un da katılacağı uzay yolculuğu ise 20 Temmuz’da başlayacak. Bu da milyarderlerin uzay yolculuğu yarışında Branson’ın öne geçebileceği anlamına geliyor.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, 22 Mayıs’ta gerçekleştirilen test uçuşunun verilerinin analizinin ardından Unity 22’yi fırlatmaya karar verdiklerini belirtti. Şirket, ilk insanlı uzay yolculuğuna ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport America isimli üssünden başlayacak. Virgin Galactic normal şartlar altında bu yolculuğu 2020’nin aralık ayında yapmayı planlasa da, roket motorunun ateşlenememesi nedeniyle bu gerçekleşmemişti.

Şirket sonunda ticari uzay yolculuklarını gerçekleştirmek için ileriye doğru bir adım atmak için hazır görünüyor. Sıradaki görevde uzay aracının kabin çevresinin, koltuk konforunun, ağırlıksız deneyiminin değerlendirilmesine odaklanılacak. Bunlara ek olarak, yolcu koltuklarından Dünya manzarasının nasıl göründüğü de değerlendirilecek noktalar arasında yer alıyor.

Richard Branson ile birlikte iki pilot ve başka Virgin Galactic personelleri de bu yolculuğa katılacak. Yolculuk Virgin Galactic’in internet sitesinden ve Facebook, Twitter, YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER