Teknoloji

Jeff Bezos kardeşiyle birlikte uzaya gidiyor

jeff bezos

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, uzaya gidiyor. Dünyanın en zengin insanı, uzaya giderken kardeşi Mark Bezos’u da yanında götürüyor.

Bezos, uzaya gideceğini Instagram hesabından paylaştığı bir video aracılığıyla duyurdu. Amazon CEO’su paylaşımında 20 Temmuz’da yine kendisine ait olan uzay şirketi Blue Origin’in roketiyle uzaya gideceklerini belirtti. Blue Origin’den mayıs ayında yapılan açıklamada 20 Temmuz’da ilk mürettebatlı uzay yolculuğunun yapılacağı belirtilse de, Jeff Bezos’un katılımı konusunda bilgi verilmemişti.

Bezos, Instagram paylaşımında hayatı boyunca uzaya gitmenin hayalini kurduğunu ve bunu kardeşiyle birlikte yapmanın da kendisi için çok anlamlı olacağını dile getirdi.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Jeff Bezos (@jeffbezos)’in paylaştığı bir gönderi

Amazon CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Dünya’yı uzaydan görüyorsunuz ve bu sizi değiştiriyor. Gezegenle ve insanlıkla olan ilişkiniz değişiyor. Bu yolculuğa çıkmak istiyorum çünkü hayatım boyunca yapmak istediğim bir şey. Bir macera. Benim için büyük bir olay.”

Yeryüzünden kalkacak olan roket, deniz seviyesinden 100 kilometre yukarıda olan Kármán hattına kadar gittikten sonra kapsül ve fırlatıcı ayrılacak. Böylelikle kapsüldekiler Dünya’ya yukarıdan bakabilecek ve ağırlıksız ortamı deneyimleyebilecek. Fırlatıcı ve kapsül yeryüzüne ayrı ayrı dönecek. Kapsül, paraşütler yardımıyla ABD’nin Teksas eyaletinin batısındaki çöle iniş yapacak.

Jeff ve Mark Bezos ile birlikte uzaya gidecek üçüncü kişi ise hâlihazırda devam eden açık artırma sonucunda belirlenecek. 12 Haziran’da sona erecek açık artırmada verilen en yüksek teklif hâlihazırda 2 milyon 800 bin dolar.

İLGİLİ HABERLER