EğlenceTeknoloji

Resident Evil 4 VR versiyonunun çıkış tarihi belli oldu

resident evil 4 vr

Bir süredir hazırlıkları devam eden Resident Evil 4 VR versiyonunun çıkış tarihi için beklenen açıklama sonunda geldi. Oyun 21 Ekim’de oyuncularla buluşacak. Ancak en azından ilk etapta sadece Oculus Quest 2 sahipleri oyunu oynayabilecek.

Capcom oyunun duyurusunu geçtiğimiz nisan ayında yapmıştı. Klasik oyunu sanal gerçeklikle uyumlu hâle getirme işini ise Oculus Studios ve Armature Studios üstlenmişti. Oyunda oyuncular Leon’u omzunun üstünden bakarak değil, doğrudan birinci kişinin bakış açısından kontrol edecek.

Oyunda pek çok unsur sanal gerçekliğin getirdiği avantajlardan yararlanacak şekilde revize edildi. Hem kavgalarda hem de envanter yönetiminde sanal gerçekliğin de yardımıyla daha sarmalayıcı bir deneyimin yaşatılması amaçlanıyor.

Resident Evil 4 VR versiyonunda oyuncular fiziksel hareketlerle silah veya başka araçları alabilecek. Silah değişimi içinse menüyü kullanmak yerine eli silah kılıfına götürmek yeterli olacak. Oturarak veya ayakta oynama konusunda seçim oyunculara bırakılırken, ışınlanma ve oda ölçeğinde hareket desteği de sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER