Manşetler

Research in Motion’a elveda, artık sadece BlackBerry’den bahsedeceğiz

BlackBerry 10’un çok şeyi değiştireceğini bekliyorduk, ancak bu kadarını beklemiyorduk. Başta New York olmak üzere dünyanın farklı noktalarında BlackBerry 10’un eş zamanlı lansmanını gerçekleştiren RIM, dönüşümün sınırlarının ne kadar geniş olduğunu adını değiştirerek gösterdi. Bundan böyle RIM yerine BlackBerry’den bahsedeceğiz.

blackberrylogoBlackBerry markasının yüksek bir bilinirliliği bulunuyor. Buna karşılık ResearchInMotion ve RIM markalarının insanlar tarafından o kadar yüksek oranda bilindiğini tahmin etmiyoruz. Bu nedenle bu isim değişikliğinin mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu isim değişikliği BlackBerry’nin sadece bir mobil işletim sistemi olmasının önüne geçip bir çatı olmasının da göstergesi olma niteliğini taşıyor. RIM, QNX tabanlı BlackBerry 10 işletim sistemiyle sadece mobil cihazlara değil; otomobil, medikal sistemler, vb. birçok alana oynuyor. BlackBerry 10 ile gelecek on yıla yönelik bir plan çizildiğini söyleyebiliriz. İşte bugün başlangıcı yapılan o 10 yılda Kanadalı şirketten daha fazla akılda kalacak şekilde BlackBerry olarak bahsedeceğiz.

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins isim değişikliğiyle ilgili olarak şirketi yeniden oluşturduklarını ve bunu yeni markalarıyla simgelemek istediklerini kaydetti. Yeni dönemi “Tek marka. Tek umut.” sloganıyla nitelendirdi. Müşterilerinin BlackBerry kullandıklarını, çalışanlarının BlackBerry için çalıştıklarını ve hissedarların BlackBerry’nin sahipleri olduklarının altını çizdi. Yeni isimlendirme etkisini BlackBerry hisselerinin işlem gördüğü borsalarda da gösterecek. Şirketin hisseleri NASDAQ’ta BBRY, TSX’te ise BB simgeleriyle temsil edilecek.

İLGİLİ HABERLER