Manşetler

Sadece dokunmatik ekranlı BlackBerry 10 telefonu BlackBerry Z10 ile tanışın

Eskinin RIM’i, yeninin BlackBerry’si, yepyeni işletim sistemi BlackBerry 10 ile çalışan ilk akıllı telefonu BlackBerry Z10’u resmen tanıttı. Sırrı en kötü saklanan cihaz olma konusunda iPhone 5 ile yarışacak kadar iddialı olan bu cihazın hakkında daha lansmandan önce birçok şey duyduk. Bu nedenle karşımıza çıkan cihaz pek sürpriz olmadı. Kanadalı şirketin BlackBerry 10 ile çalışan sadece dokunmatik ekranlı ilk akıllı telefonu Avea ve Turkcell tarafından çok yakında Türkiye’ye getirilecek. Telefon yarın Büyük Britanya’da, 5 Şubatta Kanada’da çıkacak, önümüzdeki haftalarda ABD’ye de giriş yapacak.

blackberry-z10-300113

BlackBerry Z10’un siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak. Turkcell’in belirttiğine göre beyaz renkli model sadece kendisine özel olacak. Telefonun içinde 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili bellek bulunuyor. 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde bunu daha da artırmak mümkün. Cihazın arkasında 8 megapiksel, 1080p video kayıt destekli kamera bulunurken önde de 2 megapiksel, 720p video destekli ikinci bir kamera bulunuyor. BlackBerry Z10’un 4.2 inç LCD ekranı 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip; bu da 356 ppi piksel yoğunluyla iPhone 5’in Retina ekranının geçildiğini gösteriyor.

Screen Shot 2013-01-30 at 5.30.29 PM

Bu zamana kadar BlackBerry Z10 ile ilgili çok şey duyduk. 2011’in ortalarında bahsi geçmeye başlayan BlackBerry London’dan bu yana tasarımdan tutun da onu çalıştıran işletim sisteminin adına kadar (bkz. BBX) çok şey değişti. Sonuç olarak kullanıcıların karşısına BlackBerry 10’u kolaylıkla kontrol etmeyi sağlayan, çoklu dokunmatik hareketlere fazlasıyla bağlı bir akıllı telefon çıkmış durumda. Telefonu elimize alıp incelediğimizde ve kendi gözlerimizle gördüğümüzde ilk izlenimlerimizi hemen paylaşacağız. Bu da muhtemelen birkaç hafta içinde gerçekleşmesini beklediğimiz Türkiye lansmanında olacak.

blackberry-z10-300113-avea

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER