Teknoloji

BlackBerry Geliştirici portalı Türkçe dilinde yayına başladı

Mobil uygulama geliştiricilerini BlackBerry 10 platformuna ilgi göstermeleri konusunda elinden geleni ardına koymayan Research In Motion bu kapsamda Türkiye’deki yazılımcı camiasını kucaklayan önemli adımlar atıyor. Bu adımların en önemlilerinden bir tanesi hiç şüphesiz BlackBerry Geliştirici portalının Türkçe olarak yayına başlaması oldu. Bu portal sayesinde Türkiye’deki yazılımcılar BlackBerry uygulamaları geliştirme konusunda gerekli olacak teknik veri ve desteği birinci elden alma fırsatı bulacak.

BlackBerry Geliştirici portalı altında yer alan ve yazılımcılara uygulama geliştirirken yarayacak bilgiler Türkçe olarak sunuluyor. Ayrıca portal BlackBerry Payment Service, BlackBerry Advertising Service ve BlackBerry App World gibi ödeme, reklam ve uygulama mağazası sistemleri hakkında da bilgiler içeriyor. Simülasyon, konfigürasyon ve performans bölümleri de Türkçe olacak şekilde düzenlenmiş. Açılan forumda ise yazılımcılar paylaşımda bulunma ve sorularına cevap edinme fırsatına kavuşuyor. Kullanımı kolay bir tasarıma sahip olan portal Native C/C++, HTML5/WebWorks®, Adobe® AIR® , Python?, Cascades? ve Qt with JavaScript gibi çeşitli dil ve araçlar üzerinden uygulama geliştirme fırsatı sunuyor.

Bu arada RIM, BlackBerry 10 platformuna ilgi duyan yazılımcıları 20 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği BlackBerry 10 Developer Jam etkinliğinde buluşturuyor. Bir gün sürecek bu etkinlikte mobil uygulama geliştirici topluluğuyla BlackBerry 10 platformunun vizyonu ve güçlü yanları tartışılacak, onlara BlackBerry kullanıcıları için nasıl uygulama geliştirecekleri konusunda ipuçları verilecek.

BlackBerry 10 platformunun 30 Ocak 2013 tarihinde, ilk cihazlarla birlikte resmen tanıtılması bekleniyor. RIM’in büyük umut bağladığı bu projenin başarıya ulaşmasında uygulama ekosisteminin genişliği büyük rol oynayacak. Bunun farkında olan RIM yazılımcıları platforma çekmek için her türlü fırsat ve kolaylığı tanıyor. Bu çalışmaların sonuçlarını da gelecek yılın başlarından itibaren görmeye başlayacağız.

İlgili >> BlackBerry Developer Türkçe, BlackBerry 10 Developer Jam Türkiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER