Teknoloji

Realme GT5 Pro’nun özelliklerini paylaşmaya devam ediyor

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro, 7 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım sürerken, Realme’den de yeni amiral gemisi telefonuyla ilgili paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Söz konusu paylaşımların en yenilerinden hem telefonun kamera sistemiyle ilgili daha detaylı bilgiler veriyor hem de suni deri kaplı arka panele bir bakış atmayı sağlıyor. Akıllı telefonda periskop kamera görevini üstlenen 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 sensörün detayları bu paylaşımla görülüyor.

GT5 Pro için paylaşılan tanıtım görsellerinden birinde telefonun Yıldızlı Gece olarak adlandırılan siyah renk seçeneği öne çıkarılıyor. Burada telefonun deri olmayan arka paneli görülüyor. Bir diğer görselde ise telefonun depolama alanı seçeneklerinin 1 TB’a kadar uzanacağı ve USB 3.2 desteğinin de bulunacağı bilgisi veriliyor. Bu paylaşımda USB 3.2 ile veri transfer hızının USB 2.0’a kıyasla 10 kat daha fazla olacağının altı çiziliyor.

Akıllı telefonda 6.78 inç büyüklüğünde hafif kavisli 8T LTPO AMOLED panelin kullanıldığı da bilinenler arasında yer alıyor. 144 Hz yenileme hızı ve 1.5K çözünürlük de ekranın özellikleri arasında sayılıyor. 4500 nit lokal ve 1600 nit genel maksimum parlaklık seviyesi ile gelecek olan ekranın dokunuş örnekleme hızı ise 2160 Hz.

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro Snapdragon 8 Gen 3 ile geliyor

Realme GT5 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek için farklı seçeneklerin sunulması öngörülüyor. Telefonun Çin’deki başlangıç fiyatının 3500 yuan (14279 TL) olacağı da bir sızıntıyla görülmüştü.

İLGİLİ HABERLER